Vicedirecteur van het departement en expert in mentale gezondheid Panpimol Wipulakorn waarschuwt volgens de Bangkok Post dat Thaise jongeren die foto's van zichzelf op sociale media posten, maar daar geen positieve feedback op krijgen, emotionele problemen kunnen ontwikkelen wat dan weer kan leiden tot een gebrek aan evenwichtige burgers en nog meer problemen voor de Thaise samenleving.

Verslaafd aan 'likes'

'Als ze het gevoel krijgen dat ze niet genoeg 'likes' op hun selfies krijgen dan verwacht, zullen ze een nieuwe selfie posten waar ze misschien ook weer geen goede respons op krijgen', aldus de vicedirecteur in een mededeling. 'Dit kan een invloed hebben op hun gedachten. Ze verliezen hun zelfvertrouwen en de verslaving heeft mogelijk een negatieve impact op het dagdagelijkse leven en de carrière.'

'Het kan bovendien gevolgen hebben voor de toekomstige ontwikkeling van het land omdat de nieuwe generatie van leiders tekort zal schieten. Het zat de creativiteit en innovatie van het land beperken', voegt ze er nog aan toe.

Dat de Thai een zwak hebben voor het betere narcistische camerawerk is een feit. Zelfs de Thaise royals zijn selfie-geobsedeerd, terwijl 's werelds meest 'geïnstagramde' plaats van 2013 een winkelcentrum in Bangkok was. Het jaar daarvoor was dat de internationale luchthaven van Suvarnabhumi.

Protesteren met selfies

Ook de voorbije antiregeringsprotesten in Bangkok werden bevolkt door selfie-nemende jongeren. De Thaise televisie gaf hen de naam 'instagram-demonstranten' mee omdat ze wel foto's van zichzelf nemen, maar niet weten waar het protest over gaat wanneer ze door journalisten worden geïnterviewd.

Panpimol Wipulakorn raadt de Thaise jeugd aan om zich te beschermen tegen selfieverslaving door aandacht te besteden aan mensen en dingen rondom zich en meer activiteiten te doen met familieleden en vrienden zoals sporten, films bekijken en reizen. En vooral, niet altijd en overal een selfie nemen.

Thailand telt ongeveer 19 miljoen Facebook-gebruikers en 800.000 gebruikers van Instagram.

Vicedirecteur van het departement en expert in mentale gezondheid Panpimol Wipulakorn waarschuwt volgens de Bangkok Post dat Thaise jongeren die foto's van zichzelf op sociale media posten, maar daar geen positieve feedback op krijgen, emotionele problemen kunnen ontwikkelen wat dan weer kan leiden tot een gebrek aan evenwichtige burgers en nog meer problemen voor de Thaise samenleving. 'Als ze het gevoel krijgen dat ze niet genoeg 'likes' op hun selfies krijgen dan verwacht, zullen ze een nieuwe selfie posten waar ze misschien ook weer geen goede respons op krijgen', aldus de vicedirecteur in een mededeling. 'Dit kan een invloed hebben op hun gedachten. Ze verliezen hun zelfvertrouwen en de verslaving heeft mogelijk een negatieve impact op het dagdagelijkse leven en de carrière.''Het kan bovendien gevolgen hebben voor de toekomstige ontwikkeling van het land omdat de nieuwe generatie van leiders tekort zal schieten. Het zat de creativiteit en innovatie van het land beperken', voegt ze er nog aan toe.Dat de Thai een zwak hebben voor het betere narcistische camerawerk is een feit. Zelfs de Thaise royals zijn selfie-geobsedeerd, terwijl 's werelds meest 'geïnstagramde' plaats van 2013 een winkelcentrum in Bangkok was. Het jaar daarvoor was dat de internationale luchthaven van Suvarnabhumi.Ook de voorbije antiregeringsprotesten in Bangkok werden bevolkt door selfie-nemende jongeren. De Thaise televisie gaf hen de naam 'instagram-demonstranten' mee omdat ze wel foto's van zichzelf nemen, maar niet weten waar het protest over gaat wanneer ze door journalisten worden geïnterviewd. Panpimol Wipulakorn raadt de Thaise jeugd aan om zich te beschermen tegen selfieverslaving door aandacht te besteden aan mensen en dingen rondom zich en meer activiteiten te doen met familieleden en vrienden zoals sporten, films bekijken en reizen. En vooral, niet altijd en overal een selfie nemen. Thailand telt ongeveer 19 miljoen Facebook-gebruikers en 800.000 gebruikers van Instagram.