'We hadden weer een geweldige vlucht', zei een SpaceX-omroeper op livebeelden die online werden uitgezonden. 'We moeten wel nog even aan die landing werken', voegde hij eraan toe.

De raket werd gelanceerd vanuit Boca Chica (Texas) en bereikte een hoogte van 10 kilometer. Daarna voerde hij een reeks horizontale manoeuvres uit. Toen de raket opnieuw een verticale positie probeerde te bereiken, liep het mis en stortte hij neer. De raket, zo hoog als een een gebouw van zestien verdiepingen, is ontwikkeld om mensen en 100 ton vracht te vervoeren voor missies naar Mars en de maan.

SpaceX is een project van miljardair Elon Musk, onder meer de baas van de maker van elektrische auto's Tesla.

'We hadden weer een geweldige vlucht', zei een SpaceX-omroeper op livebeelden die online werden uitgezonden. 'We moeten wel nog even aan die landing werken', voegde hij eraan toe. De raket werd gelanceerd vanuit Boca Chica (Texas) en bereikte een hoogte van 10 kilometer. Daarna voerde hij een reeks horizontale manoeuvres uit. Toen de raket opnieuw een verticale positie probeerde te bereiken, liep het mis en stortte hij neer. De raket, zo hoog als een een gebouw van zestien verdiepingen, is ontwikkeld om mensen en 100 ton vracht te vervoeren voor missies naar Mars en de maan. SpaceX is een project van miljardair Elon Musk, onder meer de baas van de maker van elektrische auto's Tesla.