Dankzij de geluidsopname van een toeschouwer die op 13 november in de Parijse concertzaal Bataclan was, heeft de politie kunnen reconstrueren wat er die avond exact gebeurde. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien, die de transcripties kon inkijken.

Het dictafoontje, dat werd teruggevonden op de eerste verdieping van de concertzaal, legde de schietpartij die bijna drie uur duurde vast. Het was daar achtergelaten door een toeschouwer die het concert wilde opnemen.

'Ga liggen of ik schiet', zijn een van de eerste woorden die te horen zijn. Voorts is op het bandje duidelijk te horen hoe kogels in het rond vliegen en mensen schreeuwen.

'Ga weg klootzak'

Een van de daders richt zich tot de slachtoffers. 'Jullie bombarderen onze broeders in Syrië en in Irak. Waarom wij hier zijn? We zijn vanuit Syrië gekomen om jullie hetzelfde aan te doen', zegt de terrorist.

Ook is te horen hoe een agent binnenkomt. 'Ga weg, klootzak, of ik blaas iedereen op', roept de terrorist wiens stem herkend is als die van Samy Amimour. Maar de politieman negeert Amimour en begint te schieten, waarop de terrorist zijn bommengordel laat ontploffen.

In het totaal kwamen er bij de aanslagen in Parijs 130 mensen om het leven, waarvan 89 in de Bataclan. Er vielen meer dan 350 gewonden.(AVE)

Dankzij de geluidsopname van een toeschouwer die op 13 november in de Parijse concertzaal Bataclan was, heeft de politie kunnen reconstrueren wat er die avond exact gebeurde. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien, die de transcripties kon inkijken. Het dictafoontje, dat werd teruggevonden op de eerste verdieping van de concertzaal, legde de schietpartij die bijna drie uur duurde vast. Het was daar achtergelaten door een toeschouwer die het concert wilde opnemen. 'Ga liggen of ik schiet', zijn een van de eerste woorden die te horen zijn. Voorts is op het bandje duidelijk te horen hoe kogels in het rond vliegen en mensen schreeuwen. Een van de daders richt zich tot de slachtoffers. 'Jullie bombarderen onze broeders in Syrië en in Irak. Waarom wij hier zijn? We zijn vanuit Syrië gekomen om jullie hetzelfde aan te doen', zegt de terrorist. Ook is te horen hoe een agent binnenkomt. 'Ga weg, klootzak, of ik blaas iedereen op', roept de terrorist wiens stem herkend is als die van Samy Amimour. Maar de politieman negeert Amimour en begint te schieten, waarop de terrorist zijn bommengordel laat ontploffen.In het totaal kwamen er bij de aanslagen in Parijs 130 mensen om het leven, waarvan 89 in de Bataclan. Er vielen meer dan 350 gewonden.(AVE)