'Het gedrag van de verdachte getuigt van een IS-context,' zo zei Jörg Michaelis, hoofd van de gerechtelijke dienst van Saksen, op een persconferentie in Dresden, meldt persagentschap Reuters.

In een verklaring van minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière luidt het dat er parallellen zijn met de aanslagen in Parijs en Brussel, waar respectievelijk in november 2015 en maart van dit jaar in totaal circa 160 doden vielen. 'Volgens wat we op dit moment weten, zijn de voorbereidingen in Chemnitz vergelijkbaar met die voor de aanslagen in Parijs en Brussel', aldus De Maizière volgens Reuters.

Geciteerd door de krant Süddeutsche Zeitung zei ook Michaelis dat de gevonden springstoffen overeenkomsten vertonen met die bij de aanslagen van november in Parijs.

Opgepakt

De 22-jarige Jaber al-Bakr werd in de nacht van zondag op maandag gevat na een klopjacht nadat zaterdag in zijn flat in Chemnitz anderhalve kilogram explosieven werden gevonden. De man kwam in februari vorig jaar Duitsland binnen als vluchteling en kreeg in juni 2015 tijdelijk asiel.

Volgens het blad Der Spiegel pakte de politie Al-Bakr op in de woning van een landgenoot, die de politie verwittigde nadat hij van de opsporing had gehoord. De politie vond Al-Bakr gekneveld in de woning.

Ook een veronderstelde medeplichtige van de Syrische terreurverdachte is in voorlopige hechtenis genomen. Het gaat om de 33-jarige huurder van de woning in Chemnitz. Ook hij staat als vluchteling geregistreerd. (KVDA)

'Het gedrag van de verdachte getuigt van een IS-context,' zo zei Jörg Michaelis, hoofd van de gerechtelijke dienst van Saksen, op een persconferentie in Dresden, meldt persagentschap Reuters.In een verklaring van minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière luidt het dat er parallellen zijn met de aanslagen in Parijs en Brussel, waar respectievelijk in november 2015 en maart van dit jaar in totaal circa 160 doden vielen. 'Volgens wat we op dit moment weten, zijn de voorbereidingen in Chemnitz vergelijkbaar met die voor de aanslagen in Parijs en Brussel', aldus De Maizière volgens Reuters.Geciteerd door de krant Süddeutsche Zeitung zei ook Michaelis dat de gevonden springstoffen overeenkomsten vertonen met die bij de aanslagen van november in Parijs.De 22-jarige Jaber al-Bakr werd in de nacht van zondag op maandag gevat na een klopjacht nadat zaterdag in zijn flat in Chemnitz anderhalve kilogram explosieven werden gevonden. De man kwam in februari vorig jaar Duitsland binnen als vluchteling en kreeg in juni 2015 tijdelijk asiel.Volgens het blad Der Spiegel pakte de politie Al-Bakr op in de woning van een landgenoot, die de politie verwittigde nadat hij van de opsporing had gehoord. De politie vond Al-Bakr gekneveld in de woning.Ook een veronderstelde medeplichtige van de Syrische terreurverdachte is in voorlopige hechtenis genomen. Het gaat om de 33-jarige huurder van de woning in Chemnitz. Ook hij staat als vluchteling geregistreerd. (KVDA)