Tepco, de uitbater van de beschadigde kerncentrale Fukushima Daiichi in Japan, keert een eerste schadevergoeding uit aan elk gezin binnen een straal van 30 kilometer rond de kerncentrale dat getroffen werd door de nucleaire crisis.

Dat maakte Masatake Shimizu, de grote baas van Tepco, vrijdag bekend. Het bedrag werd vastgelegd door de regering en bedraagt één miljoen yen (circa 8.300 euro) per huishouden en 750.000 yen (6.200 euro) voor alleenstaanden.

Het voorschot komt er in afwachting dat het totale bedrag van de schadevergoeding vastgesteld wordt en werd goedgekeurd op een raad van bestuur van Tepco.

De betrokken personen wonen in een straal van 30 km rond de kerncentrale van Fukushima. In totaal gaat het om zowat 48.000 huishoudens, volgens berekeningen van Japanse media. (Belga/KVDA)

Tepco, de uitbater van de beschadigde kerncentrale Fukushima Daiichi in Japan, keert een eerste schadevergoeding uit aan elk gezin binnen een straal van 30 kilometer rond de kerncentrale dat getroffen werd door de nucleaire crisis. Dat maakte Masatake Shimizu, de grote baas van Tepco, vrijdag bekend. Het bedrag werd vastgelegd door de regering en bedraagt één miljoen yen (circa 8.300 euro) per huishouden en 750.000 yen (6.200 euro) voor alleenstaanden. Het voorschot komt er in afwachting dat het totale bedrag van de schadevergoeding vastgesteld wordt en werd goedgekeurd op een raad van bestuur van Tepco. De betrokken personen wonen in een straal van 30 km rond de kerncentrale van Fukushima. In totaal gaat het om zowat 48.000 huishoudens, volgens berekeningen van Japanse media. (Belga/KVDA)