Tepco heeft de opslagruimte nodig voor zowat 67.500 ton hoogradioactief water uit de reactorgebouwen, nu het de werknemers hindert in hun pogingen om de koelingsfuncties in de kerncentrale van Fukushima te herstellen.

De centrale raakte zwaar beschadigd door de aardbeving en tsunami die Japan troffen op 11 maart en er aan minstens 14.000 mensen het leven kostten. Tepco wil ook waterfilterinstallaties en koelsystemen installeren voor elke reactor in Fukushima, zo bericht nieuwszender NHK.

De installaties moeten radioactieve substanties verwijderen uit het verontreinigde water en het koude water hergebruiken voor de koeling van de reactoren. (Belga)

Tepco heeft de opslagruimte nodig voor zowat 67.500 ton hoogradioactief water uit de reactorgebouwen, nu het de werknemers hindert in hun pogingen om de koelingsfuncties in de kerncentrale van Fukushima te herstellen. De centrale raakte zwaar beschadigd door de aardbeving en tsunami die Japan troffen op 11 maart en er aan minstens 14.000 mensen het leven kostten. Tepco wil ook waterfilterinstallaties en koelsystemen installeren voor elke reactor in Fukushima, zo bericht nieuwszender NHK. De installaties moeten radioactieve substanties verwijderen uit het verontreinigde water en het koude water hergebruiken voor de koeling van de reactoren. (Belga)