In de brief zegt Veys ook dat hij niet begrijpt waarom hij van Breivik kort voor de aanslagen een e-mail heeft ontvangen. Veys stond tussen de Europese politici naar wie Anders Breivik zijn manifest van zo'n 1.500 pagina's dik stuurde, minder dan twee uur voor hij een bom deed ontploffen in Oslo en op het eiland Utoya aan moordende raid begon.

Veys zei eerder al dat hij 'geen idee' heeft waarom Breivik hem het document heeft opgestuurd. In een brief aan de Noorse ambassadeur Bernhardsen onderstreept Veys dat hij geen contact had met Breivik 'noch met mensen of organisaties die zijn visie delen'.

Veys: 'Geschokt'

'Ik ben geschokt dat ik van hem een boodschap heb gekregen en dat ik op die manier in verband wordt gebracht met de daden en visie van een psychopaat met wie ik niks te maken wil hebben', aldus Veys.

In de brief drukt Veys ook zijn medeleven uit met de slachtoffers en overlevenden van het drama in Noorwegen. 'Ik wil ook mijn weerzin uitdrukken over deze dodelijke raid. Wat ook de motieven van Anders Behring Breivik waren, geweld en moord kunnen nooit een antwoord of oplossing zijn'. (Belga/SD)

In de brief zegt Veys ook dat hij niet begrijpt waarom hij van Breivik kort voor de aanslagen een e-mail heeft ontvangen. Veys stond tussen de Europese politici naar wie Anders Breivik zijn manifest van zo'n 1.500 pagina's dik stuurde, minder dan twee uur voor hij een bom deed ontploffen in Oslo en op het eiland Utoya aan moordende raid begon. Veys zei eerder al dat hij 'geen idee' heeft waarom Breivik hem het document heeft opgestuurd. In een brief aan de Noorse ambassadeur Bernhardsen onderstreept Veys dat hij geen contact had met Breivik 'noch met mensen of organisaties die zijn visie delen'. Veys: 'Geschokt' 'Ik ben geschokt dat ik van hem een boodschap heb gekregen en dat ik op die manier in verband wordt gebracht met de daden en visie van een psychopaat met wie ik niks te maken wil hebben', aldus Veys. In de brief drukt Veys ook zijn medeleven uit met de slachtoffers en overlevenden van het drama in Noorwegen. 'Ik wil ook mijn weerzin uitdrukken over deze dodelijke raid. Wat ook de motieven van Anders Behring Breivik waren, geweld en moord kunnen nooit een antwoord of oplossing zijn'. (Belga/SD)