Tamerlan Tsarnaev, een van de twee verdachten van de aanslagen tijdens de marathon in Boston op 15 april, is in het geheim begraven. Dat meldt de politie. Tsarnaev kwam op 18 april om het leven tijdens een gewapende confrontatie met de politie.

De stad Cambridge, waar de Tsjetsjeen woonde, weigerde de man te begraven, maar Tsarnaev heeft uiteindelijk toch een begrafenis gekregen. "Een individu vol medelijden heeft de nodige hulp geboden om de overledene toch te kunnen begraven", aldus de politie. Het is niet bekend waar Tamerlan begraven werd of wie hulp geboden heeft. Tot het begin van deze week weigerde elk kerkhof in de staat Massachusetts Tsarnaev te begraven en werd zijn lichaam bewaard in een mortuarium.

Tamerlan en zijn broer Dzhokhar worden ervan verdacht twee bommen te hebben laten ontploffen tijdens de marathon van Boston op 15 april. Bij die aanslag kwamen 3 mensen om en raakten meer dan 250 personen gewond. Tijdens een achtervolging door de politie werd de 26-jarige man doodgeschoten. Bij die schietpartij kwam ook een politieagent om het leven.

Samenwerking schoot tekort

Het hoofd van de politie van Boston heeft voor de commissie voor nationale veiligheid in het parlement verklaard dat de samenwerking tussen de politie en de inlichtingendiensten voor de aanslag onvoldoende was. De politie was namelijk niet op de hoogte van de radicale overtuigingen van de twee broers, terwijl de FBI in het verleden wel een onderzoek had geopend naar Tamerlan. (Belga/INM)

Tamerlan Tsarnaev, een van de twee verdachten van de aanslagen tijdens de marathon in Boston op 15 april, is in het geheim begraven. Dat meldt de politie. Tsarnaev kwam op 18 april om het leven tijdens een gewapende confrontatie met de politie. De stad Cambridge, waar de Tsjetsjeen woonde, weigerde de man te begraven, maar Tsarnaev heeft uiteindelijk toch een begrafenis gekregen. "Een individu vol medelijden heeft de nodige hulp geboden om de overledene toch te kunnen begraven", aldus de politie. Het is niet bekend waar Tamerlan begraven werd of wie hulp geboden heeft. Tot het begin van deze week weigerde elk kerkhof in de staat Massachusetts Tsarnaev te begraven en werd zijn lichaam bewaard in een mortuarium. Tamerlan en zijn broer Dzhokhar worden ervan verdacht twee bommen te hebben laten ontploffen tijdens de marathon van Boston op 15 april. Bij die aanslag kwamen 3 mensen om en raakten meer dan 250 personen gewond. Tijdens een achtervolging door de politie werd de 26-jarige man doodgeschoten. Bij die schietpartij kwam ook een politieagent om het leven. Samenwerking schoot tekort Het hoofd van de politie van Boston heeft voor de commissie voor nationale veiligheid in het parlement verklaard dat de samenwerking tussen de politie en de inlichtingendiensten voor de aanslag onvoldoende was. De politie was namelijk niet op de hoogte van de radicale overtuigingen van de twee broers, terwijl de FBI in het verleden wel een onderzoek had geopend naar Tamerlan. (Belga/INM)