Gezamenlijk onderwijs voor mannen en vrouwen 'gaat in tegen de principes van de islam en gaat in tegen de nationale waarden en de tradities en gewoontes van de Afghanen', aldus minister Shaikh Abdul Baqi Haqqani. Gemengd onderwijs werd volgens hem opgelegd door de prowesterse vorige regering.

Gescheiden campussen

Nog volgens het nieuwe Afghaanse regime zullen universiteiten, als ze beschikken over de capaciteit, gescheiden campussen hebben voor mannen en vrouwen. Indien er onvoldoende capaciteit is, moeten de universiteiten afzonderlijke lestijden reserveren of voor een fysieke scheiding in de lokalen zorgen.

Er zullen vrouwelijke proffen worden aangesteld om vrouwen les te geven. Indien dat niet kan zullen mannen les mogen geven, maar enkel als dat gebeurt volgens de regels van de sharia. Bij hun eerdere machtsgreep tussen 1996 en 2001 pasten de taliban een extreem strikte interpretatie van de islamitische wetten toe. Meisjes en vrouwen konden daardoor geen onderwijs volgen.

Gezamenlijk onderwijs voor mannen en vrouwen 'gaat in tegen de principes van de islam en gaat in tegen de nationale waarden en de tradities en gewoontes van de Afghanen', aldus minister Shaikh Abdul Baqi Haqqani. Gemengd onderwijs werd volgens hem opgelegd door de prowesterse vorige regering.Nog volgens het nieuwe Afghaanse regime zullen universiteiten, als ze beschikken over de capaciteit, gescheiden campussen hebben voor mannen en vrouwen. Indien er onvoldoende capaciteit is, moeten de universiteiten afzonderlijke lestijden reserveren of voor een fysieke scheiding in de lokalen zorgen.Er zullen vrouwelijke proffen worden aangesteld om vrouwen les te geven. Indien dat niet kan zullen mannen les mogen geven, maar enkel als dat gebeurt volgens de regels van de sharia. Bij hun eerdere machtsgreep tussen 1996 en 2001 pasten de taliban een extreem strikte interpretatie van de islamitische wetten toe. Meisjes en vrouwen konden daardoor geen onderwijs volgen.