De passagiers waren maandagochtend onderweg tussen Takhar, in het noorden van het land, en de hoofdstad Kaboel. Hun bussen werden tegengehouden door de talibanmilitanten en ze werden meegenomen naar een dorp in de buurt, zo meldt de gouverneur van het district Khan Abad, waar de aanval plaatsvond.

Volgens een tweede functionaris pikten de aanvallers alle overheidsambtenaren uit de groep, die naar huis onderweg waren voor het Offerfeest. Aan boord van de bussen zouden 300 tot 400 mensen gezeten hebben. Het Afghaanse leger is naar de regio ontplooid om het incident te onderzoeken. Er zouden zware gevechten hebben plaatsgevonden tussen het Afghaanse leger en de taliban. De meeste gijzelaars zouden ondertussen al wel zijn bevrijd.

Volgens persagentschap Associated Press konden de regeringstroepen enkele uren na de ontvoering 149 mensen bevrijden. Eenentwintig anderen zouden nog in de handen van de taliban zijn. Zondag nog kondigde de Afghaanse president Ashraf Ghani een staakt-het-vuren van drie maanden aan, indien de taliban hun aanvallen stopzetten.

De taliban hebben nog niet officieel gereageerd op het voorstel, maar bronnen binnen de groep hebben aan Reuters gemeld dat hun leiders akkoord zijn gegaan met een wapenstilstand van vier dagen. Opperste leider Sheikh Haibatullah Akhunzada moet wel nog zijn ultieme goedkeuring geven. Nog volgens Reuters hebben de taliban laten weten dat ze honderden gevangenen zullen vrijlaten, zonder details te geven. Fox News maakt melding van 500 gevangenen die zouden worden bevrijd.

De passagiers waren maandagochtend onderweg tussen Takhar, in het noorden van het land, en de hoofdstad Kaboel. Hun bussen werden tegengehouden door de talibanmilitanten en ze werden meegenomen naar een dorp in de buurt, zo meldt de gouverneur van het district Khan Abad, waar de aanval plaatsvond. Volgens een tweede functionaris pikten de aanvallers alle overheidsambtenaren uit de groep, die naar huis onderweg waren voor het Offerfeest. Aan boord van de bussen zouden 300 tot 400 mensen gezeten hebben. Het Afghaanse leger is naar de regio ontplooid om het incident te onderzoeken. Er zouden zware gevechten hebben plaatsgevonden tussen het Afghaanse leger en de taliban. De meeste gijzelaars zouden ondertussen al wel zijn bevrijd.Volgens persagentschap Associated Press konden de regeringstroepen enkele uren na de ontvoering 149 mensen bevrijden. Eenentwintig anderen zouden nog in de handen van de taliban zijn. Zondag nog kondigde de Afghaanse president Ashraf Ghani een staakt-het-vuren van drie maanden aan, indien de taliban hun aanvallen stopzetten. De taliban hebben nog niet officieel gereageerd op het voorstel, maar bronnen binnen de groep hebben aan Reuters gemeld dat hun leiders akkoord zijn gegaan met een wapenstilstand van vier dagen. Opperste leider Sheikh Haibatullah Akhunzada moet wel nog zijn ultieme goedkeuring geven. Nog volgens Reuters hebben de taliban laten weten dat ze honderden gevangenen zullen vrijlaten, zonder details te geven. Fox News maakt melding van 500 gevangenen die zouden worden bevrijd.