NAVO-helikopters hebben een einde gemaakt aan een aanval van een zelfmoordcommando op een luxehotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Zeker zes aanvallers en tien Afghaanse burgers kwamen om het leven, meldt de Afghaanse politie.

Volgens de politie waren heel wat slachtoffers personeelsleden van het Intercontinental Hotel, een van de grootste en meest gerenommeerde en hotels in Kabul en populair bij westerlingen.

Opgeblazen
Drie gewapende terroristen werden door de NAVO-helikopters doodgeschoten op het dak van het hotel. De andere aanvallers hadden zich in het gebouw opgeblazen.

Getuigen en journalisten spraken ook van tal van geweerschoten in het hotel. Vanuit de omgeving was te zien hoe rook en vlammen opstegen van het hotel.

Duister
Op het moment van de aanval waren in het hotel een huwelijksfeest en een bijeenkomst van provinciale gouverneurs aan de gang, meldt de BBC. De aanslag gebeurde overigens in het duister: de stroom naar het hotel was afgesneden.

De aanval op het hotel, die in totaal meer dan vijf uur duurde, is opgeëist door de radicaalislamitische Taliban. (KVDA)

NAVO-helikopters hebben een einde gemaakt aan een aanval van een zelfmoordcommando op een luxehotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Zeker zes aanvallers en tien Afghaanse burgers kwamen om het leven, meldt de Afghaanse politie. Volgens de politie waren heel wat slachtoffers personeelsleden van het Intercontinental Hotel, een van de grootste en meest gerenommeerde en hotels in Kabul en populair bij westerlingen. Opgeblazen Drie gewapende terroristen werden door de NAVO-helikopters doodgeschoten op het dak van het hotel. De andere aanvallers hadden zich in het gebouw opgeblazen. Getuigen en journalisten spraken ook van tal van geweerschoten in het hotel. Vanuit de omgeving was te zien hoe rook en vlammen opstegen van het hotel. Duister Op het moment van de aanval waren in het hotel een huwelijksfeest en een bijeenkomst van provinciale gouverneurs aan de gang, meldt de BBC. De aanslag gebeurde overigens in het duister: de stroom naar het hotel was afgesneden. De aanval op het hotel, die in totaal meer dan vijf uur duurde, is opgeëist door de radicaalislamitische Taliban. (KVDA)