Syrisch persagentschap: 'Amerikaanse bombardementen uitgevoerd in Syrië'

24/05/18 om 04:03 - Bijgewerkt om 05:49

Bron: Belga

De internationale coalitie onder leiding van de VS heeft woensdag bombardementen uitgevoerd op meerdere militaire doelwitten in het oosten van het land. Dat zegt het Syrische staatspersagentschap Sana op basis van een militaire bron. Het nieuws is niet bevestigd.

Syrisch persagentschap: 'Amerikaanse bombardementen uitgevoerd in Syrië'

Leden van de burgerwacht op de vlucht tijdens de luchtaanval (archiefbeeld) © REUTERS

Volgens de bron voerden gevechtsvliegtuigen luchtaanvallen uit op militaire stellingen tussen Abu Kamal (gouvernement Deir ez-Zor) en Hmeimim (gouvernement Latakia). Daarbij werden volgens Sana Syrische militaire doelwitten geviseerd.

Het Duitse persagentschap DPA bericht op basis van bronnen binnen de Syrische regering in Damascus dat militaire basissen gecontroleerd door de Iraanse Revolutionaire Garde het doelwit waren. Iraanse troepen en milities van de Libanese sjiitische beweging Hezbollah, die het regimeleger steunen, worden in Syrië wel vaker gebombardeerd. Die luchtaanvallen worden meestal toegewezen aan Israël, dat zelden bevestigt.

Nog een andere bron zegt aan het Franse persbureau AFP dat Islamitische Staat (IS) mogelijk het doelwit was. De internationale coalitie onder leiding van de VS is actief in het gouvernement Deir ez-Zor tegen de terreurgroep.

Onze partners