Het Syrische leger beweert een hooggeplaatste commandant van de terreurorganisatie IS (Islamitische Staat) te hebben gedood. De jihadist met de strijdersnaam Abu Omar al-Jazrawi is bij een luchtaanval ten oosten van de stad Hama om het leven gekomen, meldt het Syrische persbureau Sana zaterdag.

Het aan de oppositie gelinkte Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten kan enkel de luchtaanvallen bevestigen. Volgens het observatorium vonden donderdag en vrijdag twee raids op de omgeving van Hama plaats. Daarbij zouden in totaal 26 IS-strijders om het leven zijn gekomen.

Volgens Sana nam het Syrische regeringsleger een konvooi van de jihadisten onder vuur.

De omgebrachte leider Abu Omar al-Jazrawi zou in de regio rond Hama als zelfbenoemde gouverneur hebben gefungeerd. (Belga/SD)

Het aan de oppositie gelinkte Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten kan enkel de luchtaanvallen bevestigen. Volgens het observatorium vonden donderdag en vrijdag twee raids op de omgeving van Hama plaats. Daarbij zouden in totaal 26 IS-strijders om het leven zijn gekomen. Volgens Sana nam het Syrische regeringsleger een konvooi van de jihadisten onder vuur. De omgebrachte leider Abu Omar al-Jazrawi zou in de regio rond Hama als zelfbenoemde gouverneur hebben gefungeerd. (Belga/SD)