Het Syrische leger is met tanks binnengevallen in verschillende plaatsen in de provincie Homs. Eerder waren er al militaire acties in de buitenwijken van Damascus.

Vooral in de plaats Houla wordt hevig geschoten, melden Syrische mensenrechtenactivisten. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten wordt die stad 'belegerd'. Nog volgens die organisatie voert 'het leger er huiszoekingen
uit en arresteert mensen terwijl er hevig geschoten wordt.' Een andere Syrische ngo sprak van een 'groot aantal tanks en mitrailleursalvo's 's ochtends in Houla'.

Damascus

Dit weeken trokken Syrische veiligheidstroepen 'in groten getale binnen in Sakba en Hamouriya', buitenwijken van Damascus, luidt het. Ook zouden er schoten gelost zijn in de buitenwijken. In Sakba werd ook alle telefoonverkeer in de nacht van zaterdag op zondag onderbroken.

'Oorlogsboten in Latakia'
In de noordelijke havenstad Latakia gingen de militaire operaties ondertussen voort, en is eveneens alle telefoon- en internetverkeer onmogelijk gemaakt.

'Oorlogsboten vallen Latakia aan en er zijn ontploffingen te horen in verschillende wijken', luidde het. Het zou toen om geschut van mitrailleurs en zware wapens gegaan zijn.

Zeker 21 burgers zijn gedood en tientallen andere burgers raakten gewond bij de aanvallen.

1.800 doden
Volgens de mensenrechtenorganisatie zouden sinds het begin van de protestbeweging op 15 maart in Syrië al 1.800 burgers gedood zijn.

Zaterdag hadden de Amerikaanse president Barack Obama, koning Abdoellah van Saoedi-Arabië en de Britse premier David Cameron telefonisch overleg over de toestand in Syrië. Alle drie eisen ze een "onmiddellijke" stopzetting van het geweld. (Belga/TE/SD)

Het Syrische leger is met tanks binnengevallen in verschillende plaatsen in de provincie Homs. Eerder waren er al militaire acties in de buitenwijken van Damascus. Vooral in de plaats Houla wordt hevig geschoten, melden Syrische mensenrechtenactivisten. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten wordt die stad 'belegerd'. Nog volgens die organisatie voert 'het leger er huiszoekingen uit en arresteert mensen terwijl er hevig geschoten wordt.' Een andere Syrische ngo sprak van een 'groot aantal tanks en mitrailleursalvo's 's ochtends in Houla'. Damascus Dit weeken trokken Syrische veiligheidstroepen 'in groten getale binnen in Sakba en Hamouriya', buitenwijken van Damascus, luidt het. Ook zouden er schoten gelost zijn in de buitenwijken. In Sakba werd ook alle telefoonverkeer in de nacht van zaterdag op zondag onderbroken. 'Oorlogsboten in Latakia' In de noordelijke havenstad Latakia gingen de militaire operaties ondertussen voort, en is eveneens alle telefoon- en internetverkeer onmogelijk gemaakt. 'Oorlogsboten vallen Latakia aan en er zijn ontploffingen te horen in verschillende wijken', luidde het. Het zou toen om geschut van mitrailleurs en zware wapens gegaan zijn. Zeker 21 burgers zijn gedood en tientallen andere burgers raakten gewond bij de aanvallen. 1.800 doden Volgens de mensenrechtenorganisatie zouden sinds het begin van de protestbeweging op 15 maart in Syrië al 1.800 burgers gedood zijn. Zaterdag hadden de Amerikaanse president Barack Obama, koning Abdoellah van Saoedi-Arabië en de Britse premier David Cameron telefonisch overleg over de toestand in Syrië. Alle drie eisen ze een "onmiddellijke" stopzetting van het geweld. (Belga/TE/SD)