Het Syrische leger reageerde op het neerhalen van de toestellen door te stellen het 'elk vijandig vliegtuig' in de regio gaat bekampen. Ook is besloten om het luchtruim boven het noordwesten van Syrië te sluiten voor elk vliegtuig en elke drone, aldus het Syrische persagentschap Sana, op basis van een militaire bron.

Het Turkse leger bevestigde zondag dat het een militaire operatie in de regio is gestart, met de naam Spring Shield, als vergelding voor de aanval eerder deze week waarbij ruim dertig Turkse soldaten omkwamen.

Het Syrische leger reageerde op het neerhalen van de toestellen door te stellen het 'elk vijandig vliegtuig' in de regio gaat bekampen. Ook is besloten om het luchtruim boven het noordwesten van Syrië te sluiten voor elk vliegtuig en elke drone, aldus het Syrische persagentschap Sana, op basis van een militaire bron.Het Turkse leger bevestigde zondag dat het een militaire operatie in de regio is gestart, met de naam Spring Shield, als vergelding voor de aanval eerder deze week waarbij ruim dertig Turkse soldaten omkwamen.