De 46-jarige Robert Bowers werd woensdag door een federale kamer van inbeschuldingstelling onder meer aangeklaagd voor haatmisdrijven die leidden tot de dood. Vorige zaterdag viel een schutter binnen in de Tree of Life-synagoog tijdens de sabbat.

Er vielen ook zes gewonden, onder wie vier politieagenten. Bowers zelf raakte ook gewond, en verscheen deze week in de rechtbank in een rolstoel. Hij zou er redelijk goed aan toe zijn.

Volgens de aanklagers zei Bowers tijdens het bloedbad dat hij 'Joden wil vermoorden'. Op zijn accounts op sociale media postte Bowers racistische boodschappen. Hij legde onder meer de schuld voor de Spaanstalige migranten in de Verenigde Staten bij de Joden. 'Deze misdrijven zijn onbegrijpelijk kwaadaardig en volkomen onverenigbaar met de waarden van onze natie', zei minister van Justitie Jeff Sessions. Nog volgens de autoriteiten riskeert Bowers de doodstraf, of een levenslange celstraf, gevolgd door nog eens 535 jaar cel.

De 46-jarige Robert Bowers werd woensdag door een federale kamer van inbeschuldingstelling onder meer aangeklaagd voor haatmisdrijven die leidden tot de dood. Vorige zaterdag viel een schutter binnen in de Tree of Life-synagoog tijdens de sabbat.Er vielen ook zes gewonden, onder wie vier politieagenten. Bowers zelf raakte ook gewond, en verscheen deze week in de rechtbank in een rolstoel. Hij zou er redelijk goed aan toe zijn. Volgens de aanklagers zei Bowers tijdens het bloedbad dat hij 'Joden wil vermoorden'. Op zijn accounts op sociale media postte Bowers racistische boodschappen. Hij legde onder meer de schuld voor de Spaanstalige migranten in de Verenigde Staten bij de Joden. 'Deze misdrijven zijn onbegrijpelijk kwaadaardig en volkomen onverenigbaar met de waarden van onze natie', zei minister van Justitie Jeff Sessions. Nog volgens de autoriteiten riskeert Bowers de doodstraf, of een levenslange celstraf, gevolgd door nog eens 535 jaar cel.