De tyfoon Megi heeft in de Filipijnen grote schade aangericht en minstens tien mensenlevens geëist. Mogelijk loopt het dodental nog op. Dinsdag trekt de 'supertyfoon' verder richting China.

Volgens officiële instanties zal de storm mogelijk nog aan kracht winnen.

Schade

Megi, door weerkundigen omschreven als een supertyfoon, kwam maandag aan land in het noorden van de Filipijnen. De storm veroorzaakte hevige regenval en windsnelheden tot meer dan 225 km/u.

Duizenden mensen waren op voorhand geëvacueerd. Ze brachten de nacht door in sportzalen en scholen. Vele huizen werden ernstig beschadigd of zelfs volledig vernield. In verschillende regio's is er geen elektriciteit en zijn alle communicatiemogelijkheden uitgevallen.

Storm

Een tyfoon in Azië is hetzelfde verschijnsel als een orkaan in Amerika.

De Filipijnen worden jaarlijks getroffen door een twintigtal tyfoons, maar Megi is de zwaarste storm in jaren die het gebied treft.

Vietnam

Megi zou ook Vietnam kunnen treffen. Daar hebben overstromingen al zeker 59 dodelijke slachtoffers gemaakt. De zware regenval startte in het weekend.

In Thailand hebben overstromingen minstens zeven mensenlevens geëist en tal van huizen, bedrijven en landbouwgronden verwoest.

(KVDA)

De tyfoon Megi heeft in de Filipijnen grote schade aangericht en minstens tien mensenlevens geëist. Mogelijk loopt het dodental nog op. Dinsdag trekt de 'supertyfoon' verder richting China. Volgens officiële instanties zal de storm mogelijk nog aan kracht winnen. Schade Megi, door weerkundigen omschreven als een supertyfoon, kwam maandag aan land in het noorden van de Filipijnen. De storm veroorzaakte hevige regenval en windsnelheden tot meer dan 225 km/u. Duizenden mensen waren op voorhand geëvacueerd. Ze brachten de nacht door in sportzalen en scholen. Vele huizen werden ernstig beschadigd of zelfs volledig vernield. In verschillende regio's is er geen elektriciteit en zijn alle communicatiemogelijkheden uitgevallen. Storm Een tyfoon in Azië is hetzelfde verschijnsel als een orkaan in Amerika. De Filipijnen worden jaarlijks getroffen door een twintigtal tyfoons, maar Megi is de zwaarste storm in jaren die het gebied treft. Vietnam Megi zou ook Vietnam kunnen treffen. Daar hebben overstromingen al zeker 59 dodelijke slachtoffers gemaakt. De zware regenval startte in het weekend. In Thailand hebben overstromingen minstens zeven mensenlevens geëist en tal van huizen, bedrijven en landbouwgronden verwoest. (KVDA)