Frankrijk heeft ook zijn vliegtuigmoederschip Charles de Gaulle ingezet in de operaties van de internationale coalitie tegen de extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), zo werd vernomen in kringen rond de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian in Bahrein.

Maandagmorgen zijn de eerste gevechtstoestellen van het type Rafale opgestegen van het vliegdekschip dat 200 kilometer ten noorden van Bahrein in de Golf in de richting van Irak vaart. De toestellen moeten veel sneller hun doelwitten bereiken dan van op de basis al-Dhafra in de Verenigde Arabische Emiraten. De Fransen willen zo verkenningsvluchten uitvoeren en de Koerden in Irak assisteren in de strijd tegen IS.

De Charles de Gaulle is op 13 januari uit Toulon vertrokken voor een missie van vijf maanden en zal meerdere weken in de Golf worden ingezet, aan de zijde van het Amerikaanse vliegtuigmoederschip USS Carl Vinson. Daarna vaart het Franse schip door naar India. (Belga/AVE)

Frankrijk heeft ook zijn vliegtuigmoederschip Charles de Gaulle ingezet in de operaties van de internationale coalitie tegen de extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), zo werd vernomen in kringen rond de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian in Bahrein.Maandagmorgen zijn de eerste gevechtstoestellen van het type Rafale opgestegen van het vliegdekschip dat 200 kilometer ten noorden van Bahrein in de Golf in de richting van Irak vaart. De toestellen moeten veel sneller hun doelwitten bereiken dan van op de basis al-Dhafra in de Verenigde Arabische Emiraten. De Fransen willen zo verkenningsvluchten uitvoeren en de Koerden in Irak assisteren in de strijd tegen IS.De Charles de Gaulle is op 13 januari uit Toulon vertrokken voor een missie van vijf maanden en zal meerdere weken in de Golf worden ingezet, aan de zijde van het Amerikaanse vliegtuigmoederschip USS Carl Vinson. Daarna vaart het Franse schip door naar India. (Belga/AVE)