De politie van New York wil DNA-materiaal verzamelen. Strauss-Kahn heeft ingestemd met het medische onderzoek.

Opgepakt

Dominique Strauss-Kahn wordt maandagochtend al meer dan 24 uur vastgehouden in een politiecommissariaat in New York, op verdenking van seksuele aanranding. Hij werd zaterdag in New York opgepakt en wordt beticht van aanranding en poging tot verkrachting van een kamermeisje van het Sofitel-hotel.

Een van de advocaten van Strauss-Kahn, die iets voor 19.00u plaatselijke tijd (01.00u Belgische tijd) aan de rechtbank arriveerde waar Strauss-Kahn voor een rechter moet verschijnen, herhaalde nog eens dat zijn cliënt alle beschuldigingen ontkent en elke verdere commentaar weigert.

Strauss-Kahn heeft er overigens zelf voor gezorgd dat de politie hem op de luchthaven in New York kon oppakken. Strauss-Kahn belde immers naar het hotel met de vraag om hem de gsm te bezorgen die hij in zijn kamer vergeten was.

De politie gaf ook nog aan dat het slachtoffer haar werk in het hotel mag hervatten, "indien ze dat wenst".

IMF

Het Internationaal Monetair Fonds organiseert maandag een informele bijeenkomst van de raad van bestuur, over de van seksuele aanranding verdachte topman.

De Amerikaan John Lipsky, de eerste adjunct directeur-generaal van het IMF, neemt voorlopig de taken van Strauss-Kahn over.

Op de vergadering van de Eurogroep maandag in Brussel wordt Strauss-Kahn vervangen door Nemat Shafik. De Egyptisch-Amerikaans-Britse is adjunct directeur-generaal die de IMF-werkzaamheden superviseert in een aantal EU-landen.

Aanvankelijk zou de 62-jarige Fransman deelnemen aan deze bijeenkomst met de ministers van Financiën van de eurozone. (Belga/TE)

De politie van New York wil DNA-materiaal verzamelen. Strauss-Kahn heeft ingestemd met het medische onderzoek.Opgepakt Dominique Strauss-Kahn wordt maandagochtend al meer dan 24 uur vastgehouden in een politiecommissariaat in New York, op verdenking van seksuele aanranding. Hij werd zaterdag in New York opgepakt en wordt beticht van aanranding en poging tot verkrachting van een kamermeisje van het Sofitel-hotel. Een van de advocaten van Strauss-Kahn, die iets voor 19.00u plaatselijke tijd (01.00u Belgische tijd) aan de rechtbank arriveerde waar Strauss-Kahn voor een rechter moet verschijnen, herhaalde nog eens dat zijn cliënt alle beschuldigingen ontkent en elke verdere commentaar weigert. Strauss-Kahn heeft er overigens zelf voor gezorgd dat de politie hem op de luchthaven in New York kon oppakken. Strauss-Kahn belde immers naar het hotel met de vraag om hem de gsm te bezorgen die hij in zijn kamer vergeten was. De politie gaf ook nog aan dat het slachtoffer haar werk in het hotel mag hervatten, "indien ze dat wenst". IMF Het Internationaal Monetair Fonds organiseert maandag een informele bijeenkomst van de raad van bestuur, over de van seksuele aanranding verdachte topman. De Amerikaan John Lipsky, de eerste adjunct directeur-generaal van het IMF, neemt voorlopig de taken van Strauss-Kahn over. Op de vergadering van de Eurogroep maandag in Brussel wordt Strauss-Kahn vervangen door Nemat Shafik. De Egyptisch-Amerikaans-Britse is adjunct directeur-generaal die de IMF-werkzaamheden superviseert in een aantal EU-landen. Aanvankelijk zou de 62-jarige Fransman deelnemen aan deze bijeenkomst met de ministers van Financiën van de eurozone. (Belga/TE)