Dat blijkt uit een donderdag in New York gepubliceerd verslag van de arrestatie. Het verslag van zeven bladzijden beschrijft een aantal gesprekken die Strauss-Kahn voerde, voornamelijk met de politie, op de avond van 14 mei. Strauss-Kahn werd toen opgepakt in een vliegtuig op het vliegveld JFK dat op het punt stond te vertrekken naar Frankrijk.

Arrestatie dankzij gsm

Het eerste wat de toenmalige IMF-topman vroeg toen hij in het vliegtuig benaderd werd door agenten, was of ze zijn gsm hadden, zo meldt de Amerikaanse zender CNN. Strauss-Kahn had vanuit het vliegtuig immers het hotel waar hij had verbleven, gebeld omdat hij een gsm vergeten was. Dankzij dat telefoontje kon hij opgepakt worden. Terwijl hij handboeien om kreeg, zei Strauss-Kahn dat hij diplomatiek onschendbaar was. Hij voegde toe dat de documenten die dat konden staven, in een tweede paspoort zaten. Later zei hij tegen een agent dat hij zich niet wilde beroepen op zijn diplomatieke onschendbaarheid, maar dat hij gewoon wilde weten of hij een advocaat nodig had.

Strauss-Kahn vroeg ook meermaals waarom hij vastgehouden werd. Toen hem werd gevraagd of hij over de gebeurtenissen in het hotel wilde praten, zei hij: "Mijn advocaat heeft me gezegd niet te praten. Ik was bereid om te spreken", aldus nog CNN.

Huisarrest

De Fransman pleitte begin juni onschuldig op de beschuldiging van onder andere poging tot verkrachting en seksuele aanranding van een kamermeisje van het Sofitel-hotel in New York. Hij verblijft onder huisarrest in Manhattan. Strauss-Kahn, die tot voor de zaak werd beschouwd als een mogelijke kandidaat voor het presidentschap in Frankrijk, nam na zijn arrestatie ontslag als IMF-topman. (Belga)

Dat blijkt uit een donderdag in New York gepubliceerd verslag van de arrestatie. Het verslag van zeven bladzijden beschrijft een aantal gesprekken die Strauss-Kahn voerde, voornamelijk met de politie, op de avond van 14 mei. Strauss-Kahn werd toen opgepakt in een vliegtuig op het vliegveld JFK dat op het punt stond te vertrekken naar Frankrijk. Arrestatie dankzij gsm Het eerste wat de toenmalige IMF-topman vroeg toen hij in het vliegtuig benaderd werd door agenten, was of ze zijn gsm hadden, zo meldt de Amerikaanse zender CNN. Strauss-Kahn had vanuit het vliegtuig immers het hotel waar hij had verbleven, gebeld omdat hij een gsm vergeten was. Dankzij dat telefoontje kon hij opgepakt worden. Terwijl hij handboeien om kreeg, zei Strauss-Kahn dat hij diplomatiek onschendbaar was. Hij voegde toe dat de documenten die dat konden staven, in een tweede paspoort zaten. Later zei hij tegen een agent dat hij zich niet wilde beroepen op zijn diplomatieke onschendbaarheid, maar dat hij gewoon wilde weten of hij een advocaat nodig had. Strauss-Kahn vroeg ook meermaals waarom hij vastgehouden werd. Toen hem werd gevraagd of hij over de gebeurtenissen in het hotel wilde praten, zei hij: "Mijn advocaat heeft me gezegd niet te praten. Ik was bereid om te spreken", aldus nog CNN. Huisarrest De Fransman pleitte begin juni onschuldig op de beschuldiging van onder andere poging tot verkrachting en seksuele aanranding van een kamermeisje van het Sofitel-hotel in New York. Hij verblijft onder huisarrest in Manhattan. Strauss-Kahn, die tot voor de zaak werd beschouwd als een mogelijke kandidaat voor het presidentschap in Frankrijk, nam na zijn arrestatie ontslag als IMF-topman. (Belga)