De voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, heeft maandag voor de rechtbank van New York onschuldig gepleit op de beschuldiging van onder andere poging tot verkrachting en seksuele aanranding.

De weg is nu vrij is voor een proces met een jury. De volgende hoorzitting is gepland voor 18 juli.

De voormalige topman van het IMF was enkele minuten voor de hoorzitting op de rechtbank aangekomen in het gezelschap van zijn echtgenote, Anne Sinclair. Voor de rechtbank stonden een honderdtal manifestanten die hun ongenoegen bekend maakten over de hele affaire.

Strauss-Kahn werd op 14 mei opgepakt. Een 32-jarig kamermeisje beschuldigt hem van poging tot verkrachting. De feiten zouden hebben plaatsgevonden in een hotel in Manhattan. (TE)

De voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, heeft maandag voor de rechtbank van New York onschuldig gepleit op de beschuldiging van onder andere poging tot verkrachting en seksuele aanranding. De weg is nu vrij is voor een proces met een jury. De volgende hoorzitting is gepland voor 18 juli. De voormalige topman van het IMF was enkele minuten voor de hoorzitting op de rechtbank aangekomen in het gezelschap van zijn echtgenote, Anne Sinclair. Voor de rechtbank stonden een honderdtal manifestanten die hun ongenoegen bekend maakten over de hele affaire. Strauss-Kahn werd op 14 mei opgepakt. Een 32-jarig kamermeisje beschuldigt hem van poging tot verkrachting. De feiten zouden hebben plaatsgevonden in een hotel in Manhattan. (TE)