De Egyptische autoriteiten hebben toelating gegeven om de stranden van de populaire badplaats Sharm el-Sheikh weer open te stellen. Hoteleigenaars moeten wel zelf instaan voor de veiligheid van toeristen die willen zwemmen of snorkelen.

Volgens gouverneur Mohamed Abdel Fadil Shousha van de Zuidelijke Sinaï komen er bemande uitkijktorens en zullen speedboten patrouilleren op zee. Zwemmers en snorkelaars moeten ook binnen de afgebakende gebieden blijven.

De stranden van Sharm el-Sheikh waren gesloten sinds 5 december wegens een reeks aanvallen van haaien. Daarbij kwam een 70-jarige Duitse toeriste om het leven en raakten vier andere buitenlandse toeristen gewond.

De Egyptische autoriteiten hebben toelating gegeven om de stranden van de populaire badplaats Sharm el-Sheikh weer open te stellen. Hoteleigenaars moeten wel zelf instaan voor de veiligheid van toeristen die willen zwemmen of snorkelen. Volgens gouverneur Mohamed Abdel Fadil Shousha van de Zuidelijke Sinaï komen er bemande uitkijktorens en zullen speedboten patrouilleren op zee. Zwemmers en snorkelaars moeten ook binnen de afgebakende gebieden blijven. De stranden van Sharm el-Sheikh waren gesloten sinds 5 december wegens een reeks aanvallen van haaien. Daarbij kwam een 70-jarige Duitse toeriste om het leven en raakten vier andere buitenlandse toeristen gewond.