Eén van de slachtoffers van de moordpartij op het eiland Utoya is de stiefbroer van de Noorse prinses Mette-Marit. De krant Dagbladet bericht maandag op zijn website dat de 51-jarige politieagent Trond Berntsen doodgeschoten werd toen hij zijn tienjarige zoon wou beschermen. De vader van Berntsen was met de moeder van Mette-Marit, Marit Tjessem, getrouwd.

"De gedachten van de prinses zijn bij de naaste verwanten", zei een woordvoerder van het hof aan nieuwsagentschap NTB. Berntsen was om privéredenen op het zomerkamp van de sociaaldemocratische jeugdorganisatie AUF. Het blijft onduidelijk of hij daarbij optrad als bewaker voor de organisatie. Een politiewoordvoerder zei zondag dat een politieagent die functie buiten zijn diensturen had uitgeoefend. (Belga)

Eén van de slachtoffers van de moordpartij op het eiland Utoya is de stiefbroer van de Noorse prinses Mette-Marit. De krant Dagbladet bericht maandag op zijn website dat de 51-jarige politieagent Trond Berntsen doodgeschoten werd toen hij zijn tienjarige zoon wou beschermen. De vader van Berntsen was met de moeder van Mette-Marit, Marit Tjessem, getrouwd. "De gedachten van de prinses zijn bij de naaste verwanten", zei een woordvoerder van het hof aan nieuwsagentschap NTB. Berntsen was om privéredenen op het zomerkamp van de sociaaldemocratische jeugdorganisatie AUF. Het blijft onduidelijk of hij daarbij optrad als bewaker voor de organisatie. Een politiewoordvoerder zei zondag dat een politieagent die functie buiten zijn diensturen had uitgeoefend. (Belga)