In totaal dingen zes kandidaten naar de gunst van de kiezer. Onder hen ook de voormalige premier Ali Benflis, die het in 2004 al opnam tegen Bouteflika, maar toen een zware nederlaag leed. Voor Bouteflika gaat het om zijn vierde kandidatuur. Hij is al president van Algerije sinds 1999. Sinds een beroerte vorig jaar sukkelt het staatshoofd met zijn gezondheid. Kiezers in Algerije hebben nog tot 19 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Vrijdag worden de officiële resultaten verwacht.

Protest tegen Bouteflika

Woensdag was er al protest in Algerije waarbij de politie ter plaatse moest komen. Dat meldt The Huffington Post. Een kleine groep demonstranten die zichzelf de 'Barakat' noemen, wat 'genoeg' betekent, protesteerden tegen Abdelaziz Bouteflika van het Front de Liberation (FLN), de regerende partij in Algerije. De kans is groot dat de huidige president wordt herkozen maar daar is niet iedereen het over eens. Opposanten zeggen dat de gezondheid van Bouteflika de stabiliteit van Algerije in de weg zal staan. Ze noemen de verkiezingen een frauduleuze maskerade maar zeggen dat ze geen problemen willen veroorzaken. "We demonstreren gewoon, we zijn niet uit op een revolutie. We willen gewoon op een vredevolle manier protest voeren", zegt Massi, een van de demonstranten, in The Huffington Post.

Toch kwam de politie snel ter plaatse om de demonstratie af te breken. Protestvoeringen zijn sinds 2001 verboden in Algerije omdat enkele burgers toen het leven lieten tijdens onderlinge confrontaties. (Belga/KVW)

In totaal dingen zes kandidaten naar de gunst van de kiezer. Onder hen ook de voormalige premier Ali Benflis, die het in 2004 al opnam tegen Bouteflika, maar toen een zware nederlaag leed. Voor Bouteflika gaat het om zijn vierde kandidatuur. Hij is al president van Algerije sinds 1999. Sinds een beroerte vorig jaar sukkelt het staatshoofd met zijn gezondheid. Kiezers in Algerije hebben nog tot 19 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Vrijdag worden de officiële resultaten verwacht.Protest tegen BouteflikaWoensdag was er al protest in Algerije waarbij de politie ter plaatse moest komen. Dat meldt The Huffington Post. Een kleine groep demonstranten die zichzelf de 'Barakat' noemen, wat 'genoeg' betekent, protesteerden tegen Abdelaziz Bouteflika van het Front de Liberation (FLN), de regerende partij in Algerije. De kans is groot dat de huidige president wordt herkozen maar daar is niet iedereen het over eens. Opposanten zeggen dat de gezondheid van Bouteflika de stabiliteit van Algerije in de weg zal staan. Ze noemen de verkiezingen een frauduleuze maskerade maar zeggen dat ze geen problemen willen veroorzaken. "We demonstreren gewoon, we zijn niet uit op een revolutie. We willen gewoon op een vredevolle manier protest voeren", zegt Massi, een van de demonstranten, in The Huffington Post. Toch kwam de politie snel ter plaatse om de demonstratie af te breken. Protestvoeringen zijn sinds 2001 verboden in Algerije omdat enkele burgers toen het leven lieten tijdens onderlinge confrontaties. (Belga/KVW)