Op elf dagen van de Bondsdagverkiezingen heeft sociaaldemocratisch kanselierskandidaat Peer Steinbrück (SPD) 75 minuten lang vragen van kiezers beantwoord in het verkiezingsprogramma Wahlarena. Commentaren zijn van mening dat hij een betere indruk maakte dan zijn christendemocratische opponent Angela Merkel (CDU), die enkele dagen tevoren te gast was in hetzelfde programma van de zender ARD.

Wahlarena

Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel kreeg Steinbrück door de band minder lastige vragen dan Merkel. Hij kon zijn competenties uitspelen en de verschillen met de CDU in de verf zetten op het gebied van belastingen, arbeidsmarktbeleid en gezondheidszorg. De sociaaldemocraat heeft volgens het blad zeker punten gescoord bij de zwevende kiezer.

Toen Merkel eerder aan hetzelfde programma deelnam, kreeg ze van het publiek enkele lastige vragen voorgeschoteld. Op de vraag of homokoppels de mogelijkheid zullen krijgen om kinderen te adopteren, antwoordde ze bijvoorbeeld dat ze bezorgd was over het welzijn van het kind. De vraagsteller antwoordde daarop dat hij dat evenzeer was.

Peilingen

De sociaaldemocraat Peer Steinbrück heeft nog steeds zo'n 15 tot 20 procent achterstand op zetelend bondskanselier Angela Merkel in de opiniepeilingen. Hij had in de aanloop naar de verkiezingen te kampen met een imagoprobleem, maar gaandeweg maakte hij in de peilingen een deel van zijn achterstand goed.

De Duitse Bondsdagverkiezingen vinden plaats op 22 september. (YD)

Op elf dagen van de Bondsdagverkiezingen heeft sociaaldemocratisch kanselierskandidaat Peer Steinbrück (SPD) 75 minuten lang vragen van kiezers beantwoord in het verkiezingsprogramma Wahlarena. Commentaren zijn van mening dat hij een betere indruk maakte dan zijn christendemocratische opponent Angela Merkel (CDU), die enkele dagen tevoren te gast was in hetzelfde programma van de zender ARD.Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel kreeg Steinbrück door de band minder lastige vragen dan Merkel. Hij kon zijn competenties uitspelen en de verschillen met de CDU in de verf zetten op het gebied van belastingen, arbeidsmarktbeleid en gezondheidszorg. De sociaaldemocraat heeft volgens het blad zeker punten gescoord bij de zwevende kiezer.Toen Merkel eerder aan hetzelfde programma deelnam, kreeg ze van het publiek enkele lastige vragen voorgeschoteld. Op de vraag of homokoppels de mogelijkheid zullen krijgen om kinderen te adopteren, antwoordde ze bijvoorbeeld dat ze bezorgd was over het welzijn van het kind. De vraagsteller antwoordde daarop dat hij dat evenzeer was.De sociaaldemocraat Peer Steinbrück heeft nog steeds zo'n 15 tot 20 procent achterstand op zetelend bondskanselier Angela Merkel in de opiniepeilingen. Hij had in de aanloop naar de verkiezingen te kampen met een imagoprobleem, maar gaandeweg maakte hij in de peilingen een deel van zijn achterstand goed. De Duitse Bondsdagverkiezingen vinden plaats op 22 september. (YD)