Verschillende leden van de journalistenvereniging bij de BBC nemen deel aan een tweedaagse staking uit protest tegen voorgestelde wijzigingen aan het pensioenplan.

Enkele programma's op de Britse openbare omroep worden daardoor niet uitgezonden, terwijl andere vervangen worden door vooraf opgenomen materiaal. Volgens de vakbond heeft de staking een grote impact op het nieuwsaanbod.

De Nationale Vereniging van Journalisten (NUJ) telt zo'n 4.000 leden onder het BBC-personeel. De journalistenbond heeft de laatste pensioenvoorstellen verworpen. Op 15 en 16 november is ook een 48-urenstaking gepland.

Het dispuut draait rond het voornemen van de BBC om 1,5 miljard pond te besparen, deels door vanaf volgend jaar april te beknibbelen op de pensioenen.

Verschillende leden van de journalistenvereniging bij de BBC nemen deel aan een tweedaagse staking uit protest tegen voorgestelde wijzigingen aan het pensioenplan.Enkele programma's op de Britse openbare omroep worden daardoor niet uitgezonden, terwijl andere vervangen worden door vooraf opgenomen materiaal. Volgens de vakbond heeft de staking een grote impact op het nieuwsaanbod.De Nationale Vereniging van Journalisten (NUJ) telt zo'n 4.000 leden onder het BBC-personeel. De journalistenbond heeft de laatste pensioenvoorstellen verworpen. Op 15 en 16 november is ook een 48-urenstaking gepland.Het dispuut draait rond het voornemen van de BBC om 1,5 miljard pond te besparen, deels door vanaf volgend jaar april te beknibbelen op de pensioenen.