Stafchef Witte Huis bereid op te stappen na onthullingen over naaste medewerker

09/02/18 om 23:53 - Bijgewerkt op 10/02/18 om 00:26

Stafchef van het Witte Huis John Kelly zou bereid zijn op te stappen na onthullingen over huiselijk geweld van secretaris Rob Porter. Dat melden Amerikaanse media.

Stafchef Witte Huis bereid op te stappen na onthullingen over naaste medewerker

Rob Porter (rechts) en John Kelly © Belga Image

Eerder deze week stapte secretaris Rob Porter van het Witte Huis op na betichtingen van huiselijk geweld. Stafchef John Kelly zou medewerkers daarop gezegd hebben dat hij bereid is ontslag te nemen voor zijn omgang met het dossier, bericht de New York Times op basis van bronnen binnen het Witte Huis.

Kelly zou ingestaan hebben voor de betrouwbaarheid van Porter, terwijl de man nooit ten gronde onderzocht zou zijn. Hij zou ook hebben geprobeerd Porter te overtuigen aan te blijven. Volgens de bronnen van de NYT zit een ontslag er echter niet meteen aan te komen. Kelly zou het ook niet aangeboden hebben.

Volgens twee ex-vrouwen zou Rob Porter hen verbaal en fysiek hebben misbruikt, een aantijging die de man resoluut van de hand wijst. Het gaat om Colbie Holderness en Jennifer Willoughby, geciteerd door de Daily Mail en The Intercept.

Onze partners