Het nieuws is dinsdag bevestigd door een bron bij het nationaal gerechtshof (Audiencia Nacional). Ook het Openbaar Ministerie beschouwde een getuigenis van Mariano Rajoy als irrelevant en onnodig, schreef El País. Wanneer de regeringsleider in de getuigenbank moet plaatsnemen, is nog niet duidelijk.

Op het proces gaat het om corruptiepraktijken van enkele zakenlui, die politici van de PP hadden omgekocht in ruil voor lucratieve contracten. Centraal in het schandaal staan de illegale bedrijvigheden van ondernemer Francisco Correa, het vermoedelijke kopstuk in heel de affaire. De 61-jarige zakenman zou tussen 1999 en 2005 samen met drie medewerkers fraude met subsidies gepleegd hebben en grote bedragen aan publieke gelden verduisterd hebben.

Correa werd in februari tot 13 jaar cel veroordeeld net zoals zijn rechterhand Pablo Crespo. Beiden moeten bovendien elk een boete van vier miljoen euro ophoesten. Ex-minister van Toerisme Milagrosa Martínez (PP) kreeg negen jaar cel en een verbod van tien jaar om een openbaar ambt uit te oefenen.

Het netwerk was hoofdzakelijk in Madrid en Valencia actief, twee bastions van de Partido Popular, de conservatieve christendemocratische partij van de regerende premier Rajoy.

Het nieuws is dinsdag bevestigd door een bron bij het nationaal gerechtshof (Audiencia Nacional). Ook het Openbaar Ministerie beschouwde een getuigenis van Mariano Rajoy als irrelevant en onnodig, schreef El País. Wanneer de regeringsleider in de getuigenbank moet plaatsnemen, is nog niet duidelijk.Op het proces gaat het om corruptiepraktijken van enkele zakenlui, die politici van de PP hadden omgekocht in ruil voor lucratieve contracten. Centraal in het schandaal staan de illegale bedrijvigheden van ondernemer Francisco Correa, het vermoedelijke kopstuk in heel de affaire. De 61-jarige zakenman zou tussen 1999 en 2005 samen met drie medewerkers fraude met subsidies gepleegd hebben en grote bedragen aan publieke gelden verduisterd hebben. Correa werd in februari tot 13 jaar cel veroordeeld net zoals zijn rechterhand Pablo Crespo. Beiden moeten bovendien elk een boete van vier miljoen euro ophoesten. Ex-minister van Toerisme Milagrosa Martínez (PP) kreeg negen jaar cel en een verbod van tien jaar om een openbaar ambt uit te oefenen. Het netwerk was hoofdzakelijk in Madrid en Valencia actief, twee bastions van de Partido Popular, de conservatieve christendemocratische partij van de regerende premier Rajoy.