Dat heeft het Spaanse koningshuis donderdag gemeld. De waarde van het jacht Fortuna wordt geschat op 21 miljoen euro. Het 41,5 meter lange schip werd de koning in 2000 cadeau gedaan door een groep zakenmensen.

Volgooien: 20.000 euro

De 75-jarige koning maakt echter steeds minder gebruik van zijn jacht: de laatste keer dateert van augustus 2012. Volgens de Spaanse media zou alleen al de boot voltanken meer dan 20.000 euro kosten.

De Spaanse raad van beheer van het nationaal patrimonium moet nu groen licht geven voor het overdragen van het schip aan de Spaanse regering, die op haar beurt moet beslissen om het te behouden of te koop te stellen.

Safari

De populariteit van de Spaanse koning is in vrije val door verschillende schandalen. De Spanjaarden verwijten de koning ook dat hij vorig jaar op safari ging naar Botswana terwijl het land in recessie verkeert en de burgers geconfronteerd worden met zware besparingsmaatregelen. (Belga/TV)

Dat heeft het Spaanse koningshuis donderdag gemeld. De waarde van het jacht Fortuna wordt geschat op 21 miljoen euro. Het 41,5 meter lange schip werd de koning in 2000 cadeau gedaan door een groep zakenmensen.Volgooien: 20.000 euro De 75-jarige koning maakt echter steeds minder gebruik van zijn jacht: de laatste keer dateert van augustus 2012. Volgens de Spaanse media zou alleen al de boot voltanken meer dan 20.000 euro kosten. De Spaanse raad van beheer van het nationaal patrimonium moet nu groen licht geven voor het overdragen van het schip aan de Spaanse regering, die op haar beurt moet beslissen om het te behouden of te koop te stellen.Safari De populariteit van de Spaanse koning is in vrije val door verschillende schandalen. De Spanjaarden verwijten de koning ook dat hij vorig jaar op safari ging naar Botswana terwijl het land in recessie verkeert en de burgers geconfronteerd worden met zware besparingsmaatregelen. (Belga/TV)