De leider van de soevereine raad van Soedan, generaal Abdel Fattah al-Burhan, kondigde het permanente staakt-het-vuren aan in drie conflictzones.

'Generaal Abdel Fattah al-Burhan heeft het permanente staakt-het-vuren afgekondigd om te laten zien dat de regering toegewijd is aan de vrede', verklaarde de soevereine raad, die het land gedurende een overgangsperiode van ruim drie jaar moet leiden naar een burgerlijk bestuur na de val van ex-president Omar al-Bashir. 'Het staakt-het-vuren is van kracht sinds de ondertekening van deze verklaring.'

Na de afzetting van al-Bashir werd al een niet-officiële wapenstilstand ingesteld. Er is een nieuwe overgangsregering ingesteld die zich bezighoudt met het dagelijkse bestuur. Die regering leidt ook de vredesgesprekken met de Soedanese rebellengroepen, die maandag officieel zijn gestart in Juba, de hoofdstad van Zuid-Soedan.

Die onderhandelingen werden al opgeschort nog voor ze begonnen waren nadat een van de rebellengroeperingen de regeringstroepen ervan beschuldigt haar posities te hebben aangevallen in de provincie Janub-Kordofan.

De leider van de soevereine raad van Soedan, generaal Abdel Fattah al-Burhan, kondigde het permanente staakt-het-vuren aan in drie conflictzones. 'Generaal Abdel Fattah al-Burhan heeft het permanente staakt-het-vuren afgekondigd om te laten zien dat de regering toegewijd is aan de vrede', verklaarde de soevereine raad, die het land gedurende een overgangsperiode van ruim drie jaar moet leiden naar een burgerlijk bestuur na de val van ex-president Omar al-Bashir. 'Het staakt-het-vuren is van kracht sinds de ondertekening van deze verklaring.' Na de afzetting van al-Bashir werd al een niet-officiële wapenstilstand ingesteld. Er is een nieuwe overgangsregering ingesteld die zich bezighoudt met het dagelijkse bestuur. Die regering leidt ook de vredesgesprekken met de Soedanese rebellengroepen, die maandag officieel zijn gestart in Juba, de hoofdstad van Zuid-Soedan. Die onderhandelingen werden al opgeschort nog voor ze begonnen waren nadat een van de rebellengroeperingen de regeringstroepen ervan beschuldigt haar posities te hebben aangevallen in de provincie Janub-Kordofan.