Iemand die chatte onder accountnaam 'TheTrueHOOHA' deed die uitlatingen op chatkanaal #arsificial. Het is niet honderd procent zeker dat de chatter Snowden was, maar volgens technologieblog Ars Technica zijn er veel aanwijzingen dat het om de nu 30-jarige Amerikaanse klokkenluider gaat.

Foto's

Een journalist van persbureau Reuters vond onder de naam 'TheTrueHOOHA' foto's op internet van iemand die eruitzag als Snowden. Op het forum van de technologieblog Ars Technica ontstond vervolgens een discussie. Verschillende gebruikers herinnerden zich gesprekken met een chatter met diezelfde gebruikersnaam.

Vernietigend

Samen gingen ze op zoek naar bewaarde conversaties met 'TheTrueHOOHA'. Het bleek om een man te gaan die net als Snowden tijdelijk in Zwitserland woonde, waar volgens The Guardian Snowdens teleurstelling over de methoden van de CIA begonnen.

Met reden

In meerdere gesprekken oordeelde de chatter vernietigend over klokkenluiders. "Dit spul is met reden geheim", schreef hij over uitgelekte informatie over Amerikaanse acties in Iran. "Ik vraag me af hoeveel honderden miljoenen dollars er nu verloren zijn gegaan."

In een ander gesprek vroeg een medechatter hem of hij het erg vond dat verslaggevers over geheime acties van de Amerikanen schrijven. Het antwoord van 'TheTrueHOOHA': 'YEEEEEEEEEEEES'.

Uitlevering

Snowden, de man die geheime informatie over onder meer spionageprogramma PRISM van de Amerikaanse NSA onthulde, zou zich momenteel nog in de transitzone van het vliegveld van Moskou bevinden. Hij wordt gezocht door de Amerikaanse regering vanwege het lekken van staatsgeheimen.

Snowden wil waarschijnlijk asiel aanvragen in Ecuador, maar om in dat Zuid-Amerikaanse land te komen, kan hij alleen maar reizen via landen die geen uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten kennen. Rusland en de Verenigde Staten staan niet bekend om een vruchtbare samenwerking als het gaat om uitleveringen. (Elsevier/Anna Vossers/TV)

Iemand die chatte onder accountnaam 'TheTrueHOOHA' deed die uitlatingen op chatkanaal #arsificial. Het is niet honderd procent zeker dat de chatter Snowden was, maar volgens technologieblog Ars Technica zijn er veel aanwijzingen dat het om de nu 30-jarige Amerikaanse klokkenluider gaat. Foto's Een journalist van persbureau Reuters vond onder de naam 'TheTrueHOOHA' foto's op internet van iemand die eruitzag als Snowden. Op het forum van de technologieblog Ars Technica ontstond vervolgens een discussie. Verschillende gebruikers herinnerden zich gesprekken met een chatter met diezelfde gebruikersnaam.Vernietigend Samen gingen ze op zoek naar bewaarde conversaties met 'TheTrueHOOHA'. Het bleek om een man te gaan die net als Snowden tijdelijk in Zwitserland woonde, waar volgens The Guardian Snowdens teleurstelling over de methoden van de CIA begonnen. Met reden In meerdere gesprekken oordeelde de chatter vernietigend over klokkenluiders. "Dit spul is met reden geheim", schreef hij over uitgelekte informatie over Amerikaanse acties in Iran. "Ik vraag me af hoeveel honderden miljoenen dollars er nu verloren zijn gegaan." In een ander gesprek vroeg een medechatter hem of hij het erg vond dat verslaggevers over geheime acties van de Amerikanen schrijven. Het antwoord van 'TheTrueHOOHA': 'YEEEEEEEEEEEES'.Uitlevering Snowden, de man die geheime informatie over onder meer spionageprogramma PRISM van de Amerikaanse NSA onthulde, zou zich momenteel nog in de transitzone van het vliegveld van Moskou bevinden. Hij wordt gezocht door de Amerikaanse regering vanwege het lekken van staatsgeheimen. Snowden wil waarschijnlijk asiel aanvragen in Ecuador, maar om in dat Zuid-Amerikaanse land te komen, kan hij alleen maar reizen via landen die geen uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten kennen. Rusland en de Verenigde Staten staan niet bekend om een vruchtbare samenwerking als het gaat om uitleveringen. (Elsevier/Anna Vossers/TV)