Sinds begin augustus sneuvelden op verscheidene Nederlandse snelwegen autoruiten. Vooral op de wegen rondom Rotterdam was het raak. De politie weet nog niet of er een schutter of meerdere schutters actief zijn. Het is ook niet duidelijk of het in alle gevallen om beschietingen gaat. De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De politie heeft inmiddels ongeveer 400 tips gekregen en stelt dat 30 daarvan zeer waardevol waren voor het rechercheteam.

Luchtdrukwapen

Commissaris Fokko Klok van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is verantwoordelijk voor het onderzoek. "We mogen van geluk spreken dat het om een schutter gaat die zich bedient van luchtdruk- en niet van vuurwapens, want dan was waarschijnlijk de ellende niet te overzien geweest", aldus de commissaris in De Telegraaf. Volgens Klok zet dat de politie alle mogelijk middelen in om de dader(s) te pakken. "Maar het is een lastige klus, temeer daar we er rekening mee houden dat we te maken hebben met 'copycats', mensen die de schutter imiteren." (Belga/TE)

Sinds begin augustus sneuvelden op verscheidene Nederlandse snelwegen autoruiten. Vooral op de wegen rondom Rotterdam was het raak. De politie weet nog niet of er een schutter of meerdere schutters actief zijn. Het is ook niet duidelijk of het in alle gevallen om beschietingen gaat. De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. De politie heeft inmiddels ongeveer 400 tips gekregen en stelt dat 30 daarvan zeer waardevol waren voor het rechercheteam. Luchtdrukwapen Commissaris Fokko Klok van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is verantwoordelijk voor het onderzoek. "We mogen van geluk spreken dat het om een schutter gaat die zich bedient van luchtdruk- en niet van vuurwapens, want dan was waarschijnlijk de ellende niet te overzien geweest", aldus de commissaris in De Telegraaf. Volgens Klok zet dat de politie alle mogelijk middelen in om de dader(s) te pakken. "Maar het is een lastige klus, temeer daar we er rekening mee houden dat we te maken hebben met 'copycats', mensen die de schutter imiteren." (Belga/TE)