Een rechtbank in de Turkse stad Bodrum heeft twee mannen die een smokkelnetwerk hadden opgezet in de Egeïsche Zee tussen Turkije en Griekenland, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en twee maanden voor mensensmokkel. Ze werden vrijgesproken van doodslag door opzettelijke nalatigheid op vijf vluchtelingen die omkwamen toen hun boot zonk, waaronder de kleuter Aylan Kurdi.

Het levenloze lichaam van de driejarige Aylan Kurdi spoelde op 2 september vorig jaar aan op een strand in Bodrum. De foto's van het Syrische jongetje gingen toen de wereld rond en veroorzaakten heel wat opschudding.

Toen de boot zonk waarmee hij en zijn familie het Griekse eiland Kos probeerden te bereiken, kwamen ook nog elf anderen om, onder wie zijn vijfjarige broer en zijn moeder. Begin februari startte in Bodrum het proces voor mensensmokkel en opzettelijke nalatigheid tegen de twee smokkelaars Muwafaka Alabash en Asem Alfrhad. De openbaar aanklager eiste voor hen beiden een gevangenisstraf van 35 jaar. Ze werden vandaag enkel schuldig bevonden aan mensensmokkel en werden veroordeeld tot vier jaar en twee maanden cel. (Belga)

Een rechtbank in de Turkse stad Bodrum heeft twee mannen die een smokkelnetwerk hadden opgezet in de Egeïsche Zee tussen Turkije en Griekenland, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en twee maanden voor mensensmokkel. Ze werden vrijgesproken van doodslag door opzettelijke nalatigheid op vijf vluchtelingen die omkwamen toen hun boot zonk, waaronder de kleuter Aylan Kurdi.Het levenloze lichaam van de driejarige Aylan Kurdi spoelde op 2 september vorig jaar aan op een strand in Bodrum. De foto's van het Syrische jongetje gingen toen de wereld rond en veroorzaakten heel wat opschudding. Toen de boot zonk waarmee hij en zijn familie het Griekse eiland Kos probeerden te bereiken, kwamen ook nog elf anderen om, onder wie zijn vijfjarige broer en zijn moeder. Begin februari startte in Bodrum het proces voor mensensmokkel en opzettelijke nalatigheid tegen de twee smokkelaars Muwafaka Alabash en Asem Alfrhad. De openbaar aanklager eiste voor hen beiden een gevangenisstraf van 35 jaar. Ze werden vandaag enkel schuldig bevonden aan mensensmokkel en werden veroordeeld tot vier jaar en twee maanden cel. (Belga)