Daaruit blijkt dat de twee presidentskandidaten, Hillary Clinton voor de Democraten en Donald Trump voor de Republikeinen, tot hiertoe elk niet meer dan 9 procent van de bevolking achter zich kregen. Zo telt de VS 324 miljoen inwoners, van wie 103 miljoen kinderen, mensen zonder papieren of andere mensen die niet mogen stemmen.

Van de overige 221 miljoen mensen die wel mogen stemmen, stemmen er 88 miljoen niet, zelfs niet in de feitelijke presidentsverkiezingen - een cijfer dat de NYT baseert op de stembusgang van 2012. Dit jaar stemden 73 miljoen mensen niet in de voorverkiezingen, die dat volgens de krant wellicht wel zullen doen in november.

Blijven er 60 miljoen over die wel al hun stem uitbrachten in de primaries, grofweg 30 miljoen voor elke partij. Daarvan koos de helft voor een andere kandidaat dan de uiteindelijke genomineerde. Dat betekent dat slechts 14 procent van de Amerikanen die mogen stemmen - of 9 procent van alle Amerikanen - voor de huidige presidentskandidaten stemde. (KVDA)

Bekijk de handige infografiek van de New York Times.

Daaruit blijkt dat de twee presidentskandidaten, Hillary Clinton voor de Democraten en Donald Trump voor de Republikeinen, tot hiertoe elk niet meer dan 9 procent van de bevolking achter zich kregen. Zo telt de VS 324 miljoen inwoners, van wie 103 miljoen kinderen, mensen zonder papieren of andere mensen die niet mogen stemmen. Van de overige 221 miljoen mensen die wel mogen stemmen, stemmen er 88 miljoen niet, zelfs niet in de feitelijke presidentsverkiezingen - een cijfer dat de NYT baseert op de stembusgang van 2012. Dit jaar stemden 73 miljoen mensen niet in de voorverkiezingen, die dat volgens de krant wellicht wel zullen doen in november. Blijven er 60 miljoen over die wel al hun stem uitbrachten in de primaries, grofweg 30 miljoen voor elke partij. Daarvan koos de helft voor een andere kandidaat dan de uiteindelijke genomineerde. Dat betekent dat slechts 14 procent van de Amerikanen die mogen stemmen - of 9 procent van alle Amerikanen - voor de huidige presidentskandidaten stemde. (KVDA)Bekijk de handige infografiek van de New York Times.