Alan Joyce, ceo van de luchtvaartmaatschappij Qantas, bevestigt dat het niet gaat om een slecht onderhoud van het vliegtuig, maar dat er wel degelijk een fout zit in de constructie of in de materiaalkeuze. Het bedrijf schrapt voorlopig alle vluchten met de A380.

De komende 24 tot 48 uur worden alle toestellen grondig gecontroleerd. Als er niets abnormaals wordt aangetroffen, wordt het toestel terug in gebruik genomen, zo luidt het bij Qantas.

Een Airbus A380 moest gisteren een noodlanding maken toen een van de motoren stuk ging. Vallende brokstukken veroorzaakten schade aan huizen en wagens, maar zowel in het vliegtuig als op de grond vielen geen gewonden.

Alan Joyce, ceo van de luchtvaartmaatschappij Qantas, bevestigt dat het niet gaat om een slecht onderhoud van het vliegtuig, maar dat er wel degelijk een fout zit in de constructie of in de materiaalkeuze. Het bedrijf schrapt voorlopig alle vluchten met de A380. De komende 24 tot 48 uur worden alle toestellen grondig gecontroleerd. Als er niets abnormaals wordt aangetroffen, wordt het toestel terug in gebruik genomen, zo luidt het bij Qantas. Een Airbus A380 moest gisteren een noodlanding maken toen een van de motoren stuk ging. Vallende brokstukken veroorzaakten schade aan huizen en wagens, maar zowel in het vliegtuig als op de grond vielen geen gewonden.