Het ministerie van Defensie werd in maart vorig jaar al op de hoogte gebracht van verwachte vertragingen bij de aanvoer van reserveronderdelen door enkele leveranciers, aldus een woordvoerder van Defensie. Maar nu zei de voorzitter van de parlementaire commisie defensie, Wolfgang Hellmich, zelfs dat de problemen "veel groter waren dan gedacht"

Eerder deze week schreef Spiegel Online dat door technische problemen met het zelfbeschermingssysteem van de Eurofighter slechts tien toestellen de lucht in mogen. Ontoereikende militaire paraatheid kan de Duitse verplichtingen in NAVO-verband in het gedrang brengen, aldus Der Spiegel. Berlijn stelt 82 gevechtsvliegtuigen van dit type ter beschikking van de NAVO voor crisissituaties. De Duitse luchtmacht heeft de problemen toegegeven, maar wil geen concrete cijfers geven omdat dit onder de geheimhoudingswet valt. Volgens een woordvoerder wordt er naar een oplossing gezocht.

De Eurofighter Typhoon ligt in strijd met de F-35 van het Amerikaanse Lockheed Martin om de Belgische F-16's te vervangen.

Het ministerie van Defensie werd in maart vorig jaar al op de hoogte gebracht van verwachte vertragingen bij de aanvoer van reserveronderdelen door enkele leveranciers, aldus een woordvoerder van Defensie. Maar nu zei de voorzitter van de parlementaire commisie defensie, Wolfgang Hellmich, zelfs dat de problemen "veel groter waren dan gedacht"Eerder deze week schreef Spiegel Online dat door technische problemen met het zelfbeschermingssysteem van de Eurofighter slechts tien toestellen de lucht in mogen. Ontoereikende militaire paraatheid kan de Duitse verplichtingen in NAVO-verband in het gedrang brengen, aldus Der Spiegel. Berlijn stelt 82 gevechtsvliegtuigen van dit type ter beschikking van de NAVO voor crisissituaties. De Duitse luchtmacht heeft de problemen toegegeven, maar wil geen concrete cijfers geven omdat dit onder de geheimhoudingswet valt. Volgens een woordvoerder wordt er naar een oplossing gezocht.De Eurofighter Typhoon ligt in strijd met de F-35 van het Amerikaanse Lockheed Martin om de Belgische F-16's te vervangen.