Cuomo zei zondag dat zijn ambt neerleggen alleen op basis van die 'onbewezen beschuldigingen' 'anti-democratisch' is. 'Ik zal onder geen beding terugtreden', klonk het. Hij zei ook dat bepaalde verklaringen ten laste van hem 'niet waar' zijn.

Eerder had de Democratische politica Andrea Stewart-Cousins, fractieleider in de Senaat van New York, verklaard dat de positie van haar partijgenoot Cuomo onhoudbaar is geworden. 'Elke dag duikt er een nieuw bericht op, dat de aandacht afleidt van het regeringswerk', zei ze. 'Gouverneur Cuomo moet aftreden'.

Als er een afzettingsprocedure tegen Cuomo wordt ingezet, moet de Senaat van New York beslissen of de gouverneur wordt afgezet en wordt Andrea Stewart-Cousins een bepalende figuur.

Nieuwe getuigenissen

Afgelopen weekend doken er weer twee nieuwe getuigenissen op van voormalige medewerksters van Cuomo, over grensoverschrijdend gedrag. Aan één van hen zou hij op het werk hebben gevraagd of ze een partner had, en haar hand hebben gekust. Op een receptie pakte hij de vrouw vast en kuste haar op beide wangen. Een fotograaf die foto's had genomen van zijn hand in haar taille, werd bedreigd. `

Eerder legden al drie vrouwen belastende verklaringen af. Cuomo is aan zijn derde ambtstermijn bezig in New York en kreeg eerder nog lof voor zijn aanpak van de coronapandemie. De minister van Justitie van New York, Letitia James, heeft een onderzoek geopend.

De beschuldigingen van seksueel ongepast gedrag zijn maar één element in de controverses rond Cuomo. Uit een rapport is gebleken dat het aantal overlijdens ten gevolge van covid in rusthuizen van New York met tot 50 procent onderschat is omdat de overlijdens in ziekenhuizen niet werden meegeteld. Ook was de regel in de staat New York enkele maanden dat bewoners van rusthuizen die ondanks hun besmetting uit het ziekenhuis ontslagen werden gewoon teruggingen naar hun woonzorgcentrum, waar ze eventueel covid verspreidden.

Cuomo zei zondag dat zijn ambt neerleggen alleen op basis van die 'onbewezen beschuldigingen' 'anti-democratisch' is. 'Ik zal onder geen beding terugtreden', klonk het. Hij zei ook dat bepaalde verklaringen ten laste van hem 'niet waar' zijn.Eerder had de Democratische politica Andrea Stewart-Cousins, fractieleider in de Senaat van New York, verklaard dat de positie van haar partijgenoot Cuomo onhoudbaar is geworden. 'Elke dag duikt er een nieuw bericht op, dat de aandacht afleidt van het regeringswerk', zei ze. 'Gouverneur Cuomo moet aftreden'. Als er een afzettingsprocedure tegen Cuomo wordt ingezet, moet de Senaat van New York beslissen of de gouverneur wordt afgezet en wordt Andrea Stewart-Cousins een bepalende figuur.Afgelopen weekend doken er weer twee nieuwe getuigenissen op van voormalige medewerksters van Cuomo, over grensoverschrijdend gedrag. Aan één van hen zou hij op het werk hebben gevraagd of ze een partner had, en haar hand hebben gekust. Op een receptie pakte hij de vrouw vast en kuste haar op beide wangen. Een fotograaf die foto's had genomen van zijn hand in haar taille, werd bedreigd. ` Eerder legden al drie vrouwen belastende verklaringen af. Cuomo is aan zijn derde ambtstermijn bezig in New York en kreeg eerder nog lof voor zijn aanpak van de coronapandemie. De minister van Justitie van New York, Letitia James, heeft een onderzoek geopend. De beschuldigingen van seksueel ongepast gedrag zijn maar één element in de controverses rond Cuomo. Uit een rapport is gebleken dat het aantal overlijdens ten gevolge van covid in rusthuizen van New York met tot 50 procent onderschat is omdat de overlijdens in ziekenhuizen niet werden meegeteld. Ook was de regel in de staat New York enkele maanden dat bewoners van rusthuizen die ondanks hun besmetting uit het ziekenhuis ontslagen werden gewoon teruggingen naar hun woonzorgcentrum, waar ze eventueel covid verspreidden.