Volgens de BBC eiste de islamitische sekte Boko Haram intussen de verantwoordelijkheid op.

"Ik kon gelukkig ontkomen, maar ik heb veel doden gezien", verklaarde Unicef-medewerker Michael Ocilaje. Een vrachtwagen volgestouwd met explosieven werd aan de hoofdingang van het VN-complex tot ontploffing gebracht, aldus getuigen.

In totaal vielen zo'n 25 doden, meerdere gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. De benedenverdieping van het complex werd volledig vernield.

Volgens Nigeriaanse media kan de dodentol nog oplopen omdat het door de spreiding van de slachtoffers over de hospitalen niet gemakkelijk is de informatie te centraliseren.

Sharia
Ondertussen eiste de islamistische groepering Boko Haram, een groep die de Sharia wil invoeren in Nigeria, de verantwoordelijkheid voor de bomaanslag op. Deze organisatie was ook al verantwoordelijk voor de ontploffing van een autobom nabij het politiehoofdkwartier in juni.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft de aanslag veroordeeld. "Dit was een aanslag op mensen die hun leven wijden om anderen te helpen. We veroordelen deze daad absoluut", aldus het communiqué, waarin Ban zijn medeleven uitdrukt met de nabestaanden van de slachtoffers.

De Nigeriaanse President Goodluck Jonathan veroordeelde op zijn beurt de aanslag en noemde het een "barbaarse, zinloze en laffe daad". Hij verzekerde in een mededeling dat alles zal gebeuren om de daders te vatten. (Belga/TE/INM)

Volgens de BBC eiste de islamitische sekte Boko Haram intussen de verantwoordelijkheid op."Ik kon gelukkig ontkomen, maar ik heb veel doden gezien", verklaarde Unicef-medewerker Michael Ocilaje. Een vrachtwagen volgestouwd met explosieven werd aan de hoofdingang van het VN-complex tot ontploffing gebracht, aldus getuigen. In totaal vielen zo'n 25 doden, meerdere gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. De benedenverdieping van het complex werd volledig vernield. Volgens Nigeriaanse media kan de dodentol nog oplopen omdat het door de spreiding van de slachtoffers over de hospitalen niet gemakkelijk is de informatie te centraliseren. Sharia Ondertussen eiste de islamistische groepering Boko Haram, een groep die de Sharia wil invoeren in Nigeria, de verantwoordelijkheid voor de bomaanslag op. Deze organisatie was ook al verantwoordelijk voor de ontploffing van een autobom nabij het politiehoofdkwartier in juni. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft de aanslag veroordeeld. "Dit was een aanslag op mensen die hun leven wijden om anderen te helpen. We veroordelen deze daad absoluut", aldus het communiqué, waarin Ban zijn medeleven uitdrukt met de nabestaanden van de slachtoffers.De Nigeriaanse President Goodluck Jonathan veroordeelde op zijn beurt de aanslag en noemde het een "barbaarse, zinloze en laffe daad". Hij verzekerde in een mededeling dat alles zal gebeuren om de daders te vatten. (Belga/TE/INM)