Peters vermoedt dat de rechts-extremist een proces als platform wil gebruiken om zijn 'behoorlijk extreme opvattingen' wereldkundig te maken. 'Het zal de taak van de rechter zijn om daarmee om te gaan', zei Peters in de krant.

Tarrant richtte vrijdag een bloedbad aan in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Volgens de huidige stand van het onderzoek zou hij alleen gehandeld hebben.

De Australiër, die al verschillende jaren in Nieuw-Zeeland woonde, riskeert een levenslange gevangenisstraf wegens meervoudige moord. Kort voor zijn aanslag publiceerde hij online een extreemrechts manifest van 74 pagina's. Ook stuurde hij ze per e-mail naar onder anderen de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern.

Peters vermoedt dat de rechts-extremist een proces als platform wil gebruiken om zijn 'behoorlijk extreme opvattingen' wereldkundig te maken. 'Het zal de taak van de rechter zijn om daarmee om te gaan', zei Peters in de krant. Tarrant richtte vrijdag een bloedbad aan in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Volgens de huidige stand van het onderzoek zou hij alleen gehandeld hebben. De Australiër, die al verschillende jaren in Nieuw-Zeeland woonde, riskeert een levenslange gevangenisstraf wegens meervoudige moord. Kort voor zijn aanslag publiceerde hij online een extreemrechts manifest van 74 pagina's. Ook stuurde hij ze per e-mail naar onder anderen de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern.