Europees parlementsvoorzitter Martin Schulz verwacht na de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten moeilijkere betrekkingen tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Het politieke systeem in de Verenigde Staten heeft echter al vaker strubbelingen gekend en is toch sterk genoeg gebleken, zelfs voor een president als Donald Trump, zei de Duitse SPD-politicus aan televisiezender ARD.

Buitenlandvertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini verklaarde via Twitter bovendien dat de 'banden tussen de EU en de VS sterker zijn dan eender welke verandering in beleid. We zullen blijven samenwerken, om de sterkte van Europa te herontdekken'.

Schulz vergeleek de overwinning van Trump nog met de keuze van Groot-Brittannië om uit de Europese Unie te stappen. Veel mensen voelden zich volgens hem niet ernstig genomen en protesteerden door hun stem uit te brengen. 'We moeten goed luisteren', aldus Schulz, die toevoegt dat dit een les moet zijn. 'De Amerikaanse kiezer heeft gekozen. De overwinning van Trump is ondubbelzinnig. Ik feliciteer hem met zijn overwinning, en wens Amerika het beste', schreef Schulz nog op Twitter. (BELGA/JVL)

Europees parlementsvoorzitter Martin Schulz verwacht na de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten moeilijkere betrekkingen tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Het politieke systeem in de Verenigde Staten heeft echter al vaker strubbelingen gekend en is toch sterk genoeg gebleken, zelfs voor een president als Donald Trump, zei de Duitse SPD-politicus aan televisiezender ARD.Buitenlandvertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini verklaarde via Twitter bovendien dat de 'banden tussen de EU en de VS sterker zijn dan eender welke verandering in beleid. We zullen blijven samenwerken, om de sterkte van Europa te herontdekken'. Schulz vergeleek de overwinning van Trump nog met de keuze van Groot-Brittannië om uit de Europese Unie te stappen. Veel mensen voelden zich volgens hem niet ernstig genomen en protesteerden door hun stem uit te brengen. 'We moeten goed luisteren', aldus Schulz, die toevoegt dat dit een les moet zijn. 'De Amerikaanse kiezer heeft gekozen. De overwinning van Trump is ondubbelzinnig. Ik feliciteer hem met zijn overwinning, en wens Amerika het beste', schreef Schulz nog op Twitter. (BELGA/JVL)