Scott Israel, sheriff van de county Broward, zegt dat twaalf dodelijke slachtoffers in het schoolgebouw aangetroffen werden. Twee anderen lagen buiten. Eén slachtoffer werd gevonden in een straat in de buurt. Volgens Israel kwamen ook twee slachtoffers om nadat ze naar lokale ziekenhuis gebracht waren. De verdachte, Nikolaus Cruz (19), opende het vuur met een AR-15, een halfautomatisch wapen, in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, nadat hij het brandalarm had doen afgaan. Hij was van school gestuurd 'om disciplinaire redenen', zegt Israel.

Studenten werden geëvacueerd naar een naburige school. Op tv-beelden was te zien dat studenten de schoolgebouwen in een enkele rij verlieten. SWAT-teams, speciale eenheden van de politie, gingen het gebouw binnen. Hulpverleners hielpen slachtoffers in ziekenwagens. Lokale media zeggen dat de dader een man was, en een zwarte pet en bordeauxrood jasje droeg. Tv-zender CBS Miami toonde later beelden van een man die aan de beschrijving voldoet, met zijn handen op zijn rug, omgeven door politieagenten, naast een politievoertuig.

Non-profitorganisatie Everytown zegt dat er sinds begin dit jaar zeventien schietpartijen waren in scholen in de VS.

President Donald Trump betuigde al zijn medeleven aan de slachtoffers.

Scott Israel, sheriff van de county Broward, zegt dat twaalf dodelijke slachtoffers in het schoolgebouw aangetroffen werden. Twee anderen lagen buiten. Eén slachtoffer werd gevonden in een straat in de buurt. Volgens Israel kwamen ook twee slachtoffers om nadat ze naar lokale ziekenhuis gebracht waren. De verdachte, Nikolaus Cruz (19), opende het vuur met een AR-15, een halfautomatisch wapen, in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, nadat hij het brandalarm had doen afgaan. Hij was van school gestuurd 'om disciplinaire redenen', zegt Israel.Studenten werden geëvacueerd naar een naburige school. Op tv-beelden was te zien dat studenten de schoolgebouwen in een enkele rij verlieten. SWAT-teams, speciale eenheden van de politie, gingen het gebouw binnen. Hulpverleners hielpen slachtoffers in ziekenwagens. Lokale media zeggen dat de dader een man was, en een zwarte pet en bordeauxrood jasje droeg. Tv-zender CBS Miami toonde later beelden van een man die aan de beschrijving voldoet, met zijn handen op zijn rug, omgeven door politieagenten, naast een politievoertuig. Non-profitorganisatie Everytown zegt dat er sinds begin dit jaar zeventien schietpartijen waren in scholen in de VS.President Donald Trump betuigde al zijn medeleven aan de slachtoffers.