Dat zeggen drie journalisten van de Amerikaanse blog Gawker en de Canadese krant The Star, die zeggen het filmpje bekeken te hebben in de auto van een Somalische crackdealer. De crimineel zou de burgemeester met zijn smartphone hebben gefilmd. De video is nog steeds te koop, want geen van hen wilde diep genoeg in de buidel tasten.

De burgemeester ontkent alles. "Absoluut niet waar", zei hij aan de lokale pers.

Duidelijk high

In grote lijnen beschrijven de journalisten dezelfde anderhalve minuut durende video: de Conservatieve burgemeester Rob Ford zit in een huis. Hij heeft in zijn ene hand een pijp, in de andere een aansteker. Hij houdt de aansteker onder de pijp en inhaleert. Intussen lacht hij en roept incoherente zinnen, onder meer beledigingen over een politieke rivaal. De man op het filmpje is duidelijk de burgemeester en hij is duidelijk high.

Er circuleert ook een foto waarop Ford te zien is met twee donkere mannen. Een van de twee zou Anthony Smith zijn, een 21-jarige man die in maart werd geliquideerd. De foto zou uit hetzelfde schimmige circuit in Toronto afkomstig zijn waar de makers van de video - en klaarblijkelijk ook de Conservatieve burgemeester - toe behoren.

Schandalen

De video is een van de vele schandalen rondom Ford. Sarah Thomson, een politicus die ook in de race was om het burgemeesterschap van Toronto, beschuldigde Ford in maart van aanranding.

Ook heeft Ford geëist dat een ludiek artikel met 'naaktfoto's' van een dikke, blote man met Fords hoofd erop gephotoshopt, uit de schappen werd gehaald. (Elsevier/Anna Vossers/TV)

Dat zeggen drie journalisten van de Amerikaanse blog Gawker en de Canadese krant The Star, die zeggen het filmpje bekeken te hebben in de auto van een Somalische crackdealer. De crimineel zou de burgemeester met zijn smartphone hebben gefilmd. De video is nog steeds te koop, want geen van hen wilde diep genoeg in de buidel tasten. De burgemeester ontkent alles. "Absoluut niet waar", zei hij aan de lokale pers.Duidelijk high In grote lijnen beschrijven de journalisten dezelfde anderhalve minuut durende video: de Conservatieve burgemeester Rob Ford zit in een huis. Hij heeft in zijn ene hand een pijp, in de andere een aansteker. Hij houdt de aansteker onder de pijp en inhaleert. Intussen lacht hij en roept incoherente zinnen, onder meer beledigingen over een politieke rivaal. De man op het filmpje is duidelijk de burgemeester en hij is duidelijk high. Er circuleert ook een foto waarop Ford te zien is met twee donkere mannen. Een van de twee zou Anthony Smith zijn, een 21-jarige man die in maart werd geliquideerd. De foto zou uit hetzelfde schimmige circuit in Toronto afkomstig zijn waar de makers van de video - en klaarblijkelijk ook de Conservatieve burgemeester - toe behoren.Schandalen De video is een van de vele schandalen rondom Ford. Sarah Thomson, een politicus die ook in de race was om het burgemeesterschap van Toronto, beschuldigde Ford in maart van aanranding. Ook heeft Ford geëist dat een ludiek artikel met 'naaktfoto's' van een dikke, blote man met Fords hoofd erop gephotoshopt, uit de schappen werd gehaald. (Elsevier/Anna Vossers/TV)