Bij zijn oproep tijdens een persconferentie verklaarde Sarkozy dat Khaddafi "perfect weet wat hij moet doen om de vrede in zijn land te herstellen."

"Het hangt allemaal van hem af"
Sarkozy zei verder nog dat het na 41 jaar van dictatuur misschien tijd is om te stoppen, om de macht te verlaten en om uiteindelijk een democratie te installeren voor de Libiërs. "Het hangt allemaal van hem af", aldus de Franse president

Politieke oplossing

Frankrijk lag aan de basis van de militaire operatie in Libië met als doel de burgerbevolking te beschermen. De Westerse landen betrokken die bij de operatie betrokken zijn, hadden echter al snel door dat er geen politieke oplossing kan komen zonder een vertrek van Khaddafi. (SD)

Bij zijn oproep tijdens een persconferentie verklaarde Sarkozy dat Khaddafi "perfect weet wat hij moet doen om de vrede in zijn land te herstellen." "Het hangt allemaal van hem af" Sarkozy zei verder nog dat het na 41 jaar van dictatuur misschien tijd is om te stoppen, om de macht te verlaten en om uiteindelijk een democratie te installeren voor de Libiërs. "Het hangt allemaal van hem af", aldus de Franse president Politieke oplossing Frankrijk lag aan de basis van de militaire operatie in Libië met als doel de burgerbevolking te beschermen. De Westerse landen betrokken die bij de operatie betrokken zijn, hadden echter al snel door dat er geen politieke oplossing kan komen zonder een vertrek van Khaddafi. (SD)