Fillon, die de eerste ronde van de Republikeinse voorverkiezingen zondag overtuigend won, was vijf jaar lang premier onder Sarkozy. 'Ik begrijp de wil van de meerderheid om voor andere verantwoordelijke politici te kiezen', zei die laatste in Le Monde.

'François Fillon lijkt mij het beste de uitdagingen begrepen hebben die Frankrijk te wachten staat', zegt de oud-president. Zelf werd hij derde in de voorronde met 20,7% van de stemmen. Fillon haalde 44,2% en neemt het zondag in de tweede ronde op tegen Alain Juppé, die 28,4% van de zowat 4 miljoen stemmers kon overtuigen. (JVL)

Fillon, die de eerste ronde van de Republikeinse voorverkiezingen zondag overtuigend won, was vijf jaar lang premier onder Sarkozy. 'Ik begrijp de wil van de meerderheid om voor andere verantwoordelijke politici te kiezen', zei die laatste in Le Monde.'François Fillon lijkt mij het beste de uitdagingen begrepen hebben die Frankrijk te wachten staat', zegt de oud-president. Zelf werd hij derde in de voorronde met 20,7% van de stemmen. Fillon haalde 44,2% en neemt het zondag in de tweede ronde op tegen Alain Juppé, die 28,4% van de zowat 4 miljoen stemmers kon overtuigen. (JVL)