Dat heeft het Franse financiële parket meegedeeld. De aanklacht komt er nadat de ex-president gedurende ongeveer 15 uur was vastgehouden voor ondervraging. Het was de eerste keer dat een dergelijke maatregel getroffen werd tegen een gewezen staatshoofd in Frankrijk.

De onderzoekers gaan na of Sarkozy, met steun van zijn advocaat Thierry Herzog, geprobeerd heeft om informatie in te winnen over een onderzoek dat hem aanbelangde bij Gilbert Azibert, advocaat-general bij het Hof van Cassatie. In ruil werd Azibert een prestigieuze functie beloofd. Herzog en Azibert werden eerder dinsdag al in verdenking gesteld.

Nicolas Sarkozy werd eerder al aangeklaagd in een ander dossier, de zaak-Bettencourt, maar het Franse gerecht liet die klacht in oktober vorig jaar vallen. Dat onderzoek had te maken met partijfinanciering in de aanloop naar de verkiezingen van 2007. (Belga/TV)

Dat heeft het Franse financiële parket meegedeeld. De aanklacht komt er nadat de ex-president gedurende ongeveer 15 uur was vastgehouden voor ondervraging. Het was de eerste keer dat een dergelijke maatregel getroffen werd tegen een gewezen staatshoofd in Frankrijk. De onderzoekers gaan na of Sarkozy, met steun van zijn advocaat Thierry Herzog, geprobeerd heeft om informatie in te winnen over een onderzoek dat hem aanbelangde bij Gilbert Azibert, advocaat-general bij het Hof van Cassatie. In ruil werd Azibert een prestigieuze functie beloofd. Herzog en Azibert werden eerder dinsdag al in verdenking gesteld.Nicolas Sarkozy werd eerder al aangeklaagd in een ander dossier, de zaak-Bettencourt, maar het Franse gerecht liet die klacht in oktober vorig jaar vallen. Dat onderzoek had te maken met partijfinanciering in de aanloop naar de verkiezingen van 2007. (Belga/TV)