Saoedi-Arabië bombardeert ministerie in hoofdstad Jemen

11/11/17 om 04:49 - Bijgewerkt om 04:49

Bron: Belga

Gevechtsvliegtuigen van de Arabische coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië hebben in de Jemenitische hoofdstad Sanaa luchtaanvallen uitgevoerd op het ministerie van Defensie, dat in handen is van de Houthi-rebellen. Het zou volgens getuigen gaan om twee bombardementen.

Saoedi-Arabië bombardeert ministerie in hoofdstad Jemen

Een jongen ontvangt behandeling voor ondervoeding in een ziekenhuis in de Jemenitische hoofdstad Sanaa, 4 november 2017. Het conflict in het land veroorzaakt aanzienlijke hongersnood. © REUTERS

Een derde bombardement zou zijn uitgevoerd op een woonwijk in de buurt van het ministerie. Daarbij vielen volgens getuigen minstens acht gewonden en werden twee huizen verwoest. Reddingswerkers zoeken in het puin nog naar overlevenden.

In Jemen woedt al sinds 2014 een burgeroorlog. Sjiitische Houthi-rebellen vechten er tegen aanhangers van president Abd Rabu Mansour Hadi. Die laatsten krijgen sinds 2015 luchtsteun van de Arabische coalitie onder leiding van het soennitische Saoedi-Arabië.

Nadat de Houthi-rebellen, die vooral in het noorden van Jemen grote delen in handen hebben, vorige week een raket afvuurden op de internationale luchthaven van de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyad, heeft de coalitie haar aanvallen op stellingen van de rebellen verhoogd en blokkeerde ze alle zee- en luchthavens.

De Verenigde Naties hebben al meermeels scherpe kritiek geuit op de Saoedi-Arabische interventie in Jemen, en meest recent nog op de blokkade van de havens. Als die blokkade niet wordt opgeheven voor humanitaire hulp zullen miljoenen inwoners in Jemen in hongersnood vervallen, luidde het woensdag.

Onze partners