Een derde bombardement zou zijn uitgevoerd op een woonwijk in de buurt van het ministerie. Daarbij vielen volgens getuigen minstens acht gewonden en werden twee huizen verwoest. Reddingswerkers zoeken in het puin nog naar overlevenden.

In Jemen woedt al sinds 2014 een burgeroorlog. Sjiitische Houthi-rebellen vechten er tegen aanhangers van president Abd Rabu Mansour Hadi. Die laatsten krijgen sinds 2015 luchtsteun van de Arabische coalitie onder leiding van het soennitische Saoedi-Arabië.

Nadat de Houthi-rebellen, die vooral in het noorden van Jemen grote delen in handen hebben, vorige week een raket afvuurden op de internationale luchthaven van de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyad, heeft de coalitie haar aanvallen op stellingen van de rebellen verhoogd en blokkeerde ze alle zee- en luchthavens.

De Verenigde Naties hebben al meermeels scherpe kritiek geuit op de Saoedi-Arabische interventie in Jemen, en meest recent nog op de blokkade van de havens. Als die blokkade niet wordt opgeheven voor humanitaire hulp zullen miljoenen inwoners in Jemen in hongersnood vervallen, luidde het woensdag.

Een derde bombardement zou zijn uitgevoerd op een woonwijk in de buurt van het ministerie. Daarbij vielen volgens getuigen minstens acht gewonden en werden twee huizen verwoest. Reddingswerkers zoeken in het puin nog naar overlevenden. In Jemen woedt al sinds 2014 een burgeroorlog. Sjiitische Houthi-rebellen vechten er tegen aanhangers van president Abd Rabu Mansour Hadi. Die laatsten krijgen sinds 2015 luchtsteun van de Arabische coalitie onder leiding van het soennitische Saoedi-Arabië. Nadat de Houthi-rebellen, die vooral in het noorden van Jemen grote delen in handen hebben, vorige week een raket afvuurden op de internationale luchthaven van de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyad, heeft de coalitie haar aanvallen op stellingen van de rebellen verhoogd en blokkeerde ze alle zee- en luchthavens. De Verenigde Naties hebben al meermeels scherpe kritiek geuit op de Saoedi-Arabische interventie in Jemen, en meest recent nog op de blokkade van de havens. Als die blokkade niet wordt opgeheven voor humanitaire hulp zullen miljoenen inwoners in Jemen in hongersnood vervallen, luidde het woensdag.