Dat hebben Russische functionarissen bevestigd, meldt persagentschap Bloomberg.

Kiezen

Volgens de niet nader genoemde bronnen van Bloomberg is de echte bedoeling van Moskou om president Bashar al-Assad te helpen zoveel mogelijk terrein te heroveren op zijn tegenstanders, onder wie rebellen die door de Amerikanen gesteund worden. Het uiteindelijke doel is de internationale gemeenschap - en dan vooral de VS - voor de keuze stellen: de kant van Assad kiezen of die van de Islamitische Staat (IS).

Eén bron zei dat de militaire interventie zelfs langer dan een jaar kan duren.

Niet gematigd

Bloomberg citeert ook generaal Andrey Kartapolov, die de Russische operaties in Syrië overschouwt. Hij zei aan de krant Komsomolskaya Pravda: 'In het Westen spreken ze over gematigde oppositie, maar die hebben wij nog niet gezien in Syrië. Hoe gematigd kan iemand die de wapens opneemt tegen de autoriteiten, echt zijn?'

Rusland is een van de trouwe bondgenoten van de Syrische overheid, die sinds 2011 strijdt tegen rebellengroepen.

Kritiek

Sinds het begin van het offensief in Syrië drie weken geleden heeft de Russische luchtmacht al bijna 700 luchtaanvallen uitgevoerd. De afgelopen 24 uur voerde Rusland nog 49 aanvallen uit op de provincies Aleppo, Damascus, Idlib, Latakia en Hama, en vernielde wachtposten, bunkers en artillerie, aldus staatspersagentschap RIA Novosti.

Het Westen heeft kritiek op de Russische aanvallen, omdat die niet enkel gericht zouden zijn tegen IS en Al-Qaeda, maar ook tegen door het Westen gesteunde jihadisten.

Sinds het begin van het Syrische conflict kwamen volgens de Verenigde Naties al 250.000 mensen om het leven. De helft van de bevolking sloeg op de vlucht. (KVDA)

Dat hebben Russische functionarissen bevestigd, meldt persagentschap Bloomberg.Volgens de niet nader genoemde bronnen van Bloomberg is de echte bedoeling van Moskou om president Bashar al-Assad te helpen zoveel mogelijk terrein te heroveren op zijn tegenstanders, onder wie rebellen die door de Amerikanen gesteund worden. Het uiteindelijke doel is de internationale gemeenschap - en dan vooral de VS - voor de keuze stellen: de kant van Assad kiezen of die van de Islamitische Staat (IS).Eén bron zei dat de militaire interventie zelfs langer dan een jaar kan duren.Bloomberg citeert ook generaal Andrey Kartapolov, die de Russische operaties in Syrië overschouwt. Hij zei aan de krant Komsomolskaya Pravda: 'In het Westen spreken ze over gematigde oppositie, maar die hebben wij nog niet gezien in Syrië. Hoe gematigd kan iemand die de wapens opneemt tegen de autoriteiten, echt zijn?'Rusland is een van de trouwe bondgenoten van de Syrische overheid, die sinds 2011 strijdt tegen rebellengroepen.Sinds het begin van het offensief in Syrië drie weken geleden heeft de Russische luchtmacht al bijna 700 luchtaanvallen uitgevoerd. De afgelopen 24 uur voerde Rusland nog 49 aanvallen uit op de provincies Aleppo, Damascus, Idlib, Latakia en Hama, en vernielde wachtposten, bunkers en artillerie, aldus staatspersagentschap RIA Novosti.Het Westen heeft kritiek op de Russische aanvallen, omdat die niet enkel gericht zouden zijn tegen IS en Al-Qaeda, maar ook tegen door het Westen gesteunde jihadisten. Sinds het begin van het Syrische conflict kwamen volgens de Verenigde Naties al 250.000 mensen om het leven. De helft van de bevolking sloeg op de vlucht. (KVDA)