Het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 is niet transparant. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Hij had er kritiek op dat onder meer de gesprekken van de luchtverkeersleiding met de piloten van het vliegtuig nog niet openbaar zijn gemaakt.

'Excuus'

De minister maakte ook duidelijk dat de Amerikanen nog geen satellietbeelden naar buiten hebben gebracht en dat beelden van surveillancevliegtuigen nog niet zijn opgedoken. Die vliegtuigen zouden over het gebied hebben gevlogen ten tijde van de ramp.

"Rusland is een van de weinige landen die geregeld aandringen op transparantie in het onderzoek", zei Lavrov. Hij noemt het onterecht dat er sancties zijn ingesteld tegen Rusland en de rebellen. Volgens Lavrov lijkt het erop dat "iemand op zoek was naar een excuus". (Belga/WB)

Het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 is niet transparant. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Hij had er kritiek op dat onder meer de gesprekken van de luchtverkeersleiding met de piloten van het vliegtuig nog niet openbaar zijn gemaakt.De minister maakte ook duidelijk dat de Amerikanen nog geen satellietbeelden naar buiten hebben gebracht en dat beelden van surveillancevliegtuigen nog niet zijn opgedoken. Die vliegtuigen zouden over het gebied hebben gevlogen ten tijde van de ramp. "Rusland is een van de weinige landen die geregeld aandringen op transparantie in het onderzoek", zei Lavrov. Hij noemt het onterecht dat er sancties zijn ingesteld tegen Rusland en de rebellen. Volgens Lavrov lijkt het erop dat "iemand op zoek was naar een excuus". (Belga/WB)