In de centrale in de Iraakse hoofdstad Bagdad zullen vertegenwoordigers van de generale staven van de vier landen de koppen bij mekaar steken. Dat meldt het Russische persbureau Interfax onder aanhaling van militaire en dplomatieke bronnen.

Later zou vanuit het centrum een gemeenschappelijk militair optreden tegen IS kunnen gecoördineerd worden.

Toespraak

Er wordt met spanning uitgekeken naar de toespraak van de Russische president Vladimir Poetin maandag voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Mogelijk houdt hij een pleidooi voor een gezamenlijke operatie tegen IS. Rusland sluit het ontplooien van militairen in Syrië niet uit en zou volgens Amerikaanse informatie al steunpunten uitbouwen in het westen van het land.

Het Westen bekijkt dit allemaal met het nodige wantrouwen en bekritiseert de Russische militaire steun voor de Syrische president Bashar al-Assad. (Belga)

In de centrale in de Iraakse hoofdstad Bagdad zullen vertegenwoordigers van de generale staven van de vier landen de koppen bij mekaar steken. Dat meldt het Russische persbureau Interfax onder aanhaling van militaire en dplomatieke bronnen. Later zou vanuit het centrum een gemeenschappelijk militair optreden tegen IS kunnen gecoördineerd worden.Er wordt met spanning uitgekeken naar de toespraak van de Russische president Vladimir Poetin maandag voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Mogelijk houdt hij een pleidooi voor een gezamenlijke operatie tegen IS. Rusland sluit het ontplooien van militairen in Syrië niet uit en zou volgens Amerikaanse informatie al steunpunten uitbouwen in het westen van het land. Het Westen bekijkt dit allemaal met het nodige wantrouwen en bekritiseert de Russische militaire steun voor de Syrische president Bashar al-Assad. (Belga)