De omheining zou 3,3 miljoen dollar kosten (2,8 miljoen euro). Bedoeling is de veiligheid voor de inwoners en toeristen op de Krim te verhogen, klinkt het. Tussen de Krim, internationaal nog steeds erkend als Oekraïens grondgebied, en Oekraïne zijn er drie officiële grensovergangen.

Uit schrik voor een aanval van Rusland kondigde Oekraïne in 2014 aan dat een omheining zou worden gebouwd aan de 2.000 kilometer lange grens met Rusland. Tot dusver slaagde Kiev er echter in een hek van enkele tientallen kilometer te bouwen.

De omheining zou 3,3 miljoen dollar kosten (2,8 miljoen euro). Bedoeling is de veiligheid voor de inwoners en toeristen op de Krim te verhogen, klinkt het. Tussen de Krim, internationaal nog steeds erkend als Oekraïens grondgebied, en Oekraïne zijn er drie officiële grensovergangen. Uit schrik voor een aanval van Rusland kondigde Oekraïne in 2014 aan dat een omheining zou worden gebouwd aan de 2.000 kilometer lange grens met Rusland. Tot dusver slaagde Kiev er echter in een hek van enkele tientallen kilometer te bouwen.